Szeretni jöttem: Tóth Gabi új dalában odaszúrt a gyűlölködőknek

2021. december 20. 17:30

Hollókő, mint helyszín egyértelműen a lecsúszott, gyűlölködő vidéki jobboldal irányába tett gesztus.

2021. december 20. 17:30
null
Kontra
Facebook

„Szeretni jöttem: Tóth Gabi új dalában odaszúrt a gyűlölködőknek

Gyötör a kíváncsiság. Azon gondolkodom, hogy a főállású gyűlölködők ezúttal milyen kivetni és gyűlölni-valót találnak Tóth Gabi új dalában? Mivel támadnak az énekesnőre?

Persze nem aggódom a kreativitásuk miatt, hiszen az alkotás minden elemében egy merő provokáció a haladó szellemű, nyugatos kommunikátorok számára:

Hollókő, mint helyszín egyértelműen a lecsúszott, gyűlölködő vidéki jobboldal irányába tett gesztus. A provinciális magyar társadalom újabb indokolatlan magyarkodó melldöngetésének bátorítása. Miért nem valamelyik Sztálin-barokk stílusban épült műremeket simogatja a klipben, amelyet a vár felújítása miatt bontanak el?

A videóban feltűnik egy Ikarusz busz. Egy klasszikus távolsági járat. Azzal mélységesen egyetért a teljes baloldali összefogás, hogy az elmaradottság ezen fokán áll a vidéki Magyarország, és napelemes rollerekkel kellene közlekedni a főváros-vidék útvonalakon, félő azonban, hogy ebben az esteben sem a figyelemfelkeltés volt az alkotói célja. Egyszerűen semmibe veszik azokat a klímacélokat, amelyeket a főváros fogalmazott meg az ország számára, hogy Budapest nyugodt szívvel vásárolhasson használt német tömegközlekedési eszközöket.

A klipben feltűnik egy templom, kettős kereszttel a tetején. Mi ez, ha nem egy újabb kikacsintás a klerikális reakció irányába? Szándékosan zavarják a nagy ateista tömegek nyugalmát ezekkel a vallásos utalásokkal!

A klipben többszőr megjelenik a kereszt, az egyiken maga Jézus Krisztus is láthatóvá válik. Ennek a jelenségnek társadalomra gyakorolt káros hatásairól írtunk, azonban a kereszt mellett megjelenő népi kultúra jelképei is problémásak egy mindenre nyitott demokrata számára. Mit akarnak az alkotók üzenni a népművészeti motívumok szemérmetlen mutogatásával? Kinek jó ez a népieskedő giccsparádé? Mennyiben fejezi ki a klip a sokszínűséget? Nem akarják vagy nem képesek megérteni, hogy a magyar kultúra dédelgetése az Ázsiába visszavezető útra tévedés kockázatával jár?

Apa és fia karácsonyfát vonszol a földön. Miért van erre szükség? Ezt a klipet nem csak keresztények nézik majd meg, sokakban okoz szorongást a Názáreti Jézus születésének ünnepére tett utalás. Nem lehet egy zenei klipet vallási szempontból semleges módon leforgatni?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
De Molay
2021. december 23. 11:07
Hát megtért. Van ilyen. Csak el kell takarnia népviselettel a tokától bokáig érő tetkóit. De ha Ákost, vagy Ferót nézi még bejöhet ez a dolog. Meghallotta az idők szavát.
mucsay
2021. december 21. 09:46
a fb posztot levették, nahát, a honlapon nem találom
vajda
2021. december 21. 07:22
"Minden évben vannak popsztárok, akik igyekeznek néhány százezer kattintást leakasztani a karácsonyfáról valamilyen ünnepi sztenderd ezredik feldolgozásával. A kereskedelmi tévék és bulvármagazinok által összetapasztott éneklő-kommentelő homonkuluszból kereszténységét és magyarságát megtaláló Művésszé vált Tóth Gabi is felénekelte a Mennyből az angyalt, amit egy, a létező összes karácsonyi vizuális klisét felvonultató – természetesen megint a közpénzekből működtetett Magyar Turisztikai Ügynökség által finanszírozott – klippel is megtámogatott. Hogy síró (Mit síró, zokogó!) hegedűvel, turbóáhítatos arckifejezésekkel súlyosbított dal mennyire sikerült manírosabbra, mint bármelyik ilyen, aljas nyereségvágyból elkövetett karácsonyi termék, azt döntsék el önök! Kommenteket nézni nem ér! – írtam volna, de mire visszaklikkeltem a videóra, már nem is lehet kommenteket nézni, ugyanis a dalt publikáló „Daloskönyv” nevű oldalon gyorsan letiltották a megjegyzéseket." (Tóth Gergely)
Dr.Felix
2021. december 21. 06:55
Atyavilág! Egy énekesnőnek hangja s kisugárzása legyen. Tóth Gabi rendelkezik ezen adományokkal. Gondolom a nagy sztárok mind egyetemi tanárok. Ugye. Michael Jackson meg Mick Jagger egészen biztosan akadémikus. Ugyi, libikék... A libókoknak a szivárványosak tetszenek. A Pá-dödök mily elragadóak, nem szólva Tinike Jancsikáról ex Illés mókuskáról. Lelkük rajta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!