Heller Ágnes szobra a szolgalelkű megalkuvás és a gőg mementója

2021. december 13. 10:46

Horn Gyula után már egy köpönyegforgató marxista fejszobra is látható az Európai Parlamentben.

2021. december 13. 10:46
null
Nagy Ervin
Nagy Ervin
Pesti Srácok

„Az ’56-os forradalmat elvtársaival leverő karhatalmista Horn Gyula után most már egy köpönyegforgató marxista filozófus fejszobra is megbámulható a szabadságjogokra oly kényes Európai Parlamentben. Bravó! Habár vélhetően mindketten arról álmodtak, hogy Moszkvában lesz majd mellszobruk, végül mégis a liberális demokrácia őrzőinek szentélyébe kerültek. Annak ellenére, hogy Heller Ágnes volt az első, aki már 2011-ben féltette a magyar demokráciát Orbán Viktortól (így minden mai demokráciarettegő az ő köpönyege alól bújt elő, ami érthetővé teszi a szobor célját), mégis felvetődik a kérdés: vajon a brüsszelitáknak, vagy a filozófusasszony emlékezetének kínosabb a helyszín kiválasztása? De vannak saját, eredeti történeteim is húsz évvel ezelőttről – mindjárt elmesélem ezeket!

Lehet-e egy sztori ennél szimbolikusabb? Egykoron a férjét is eláruló hithű marxista, majd liberális filozófusasszony fejét ábrázoló barackmag-nagyságú mementót az az LMBTQ-aktivista alkotta, aki nemrég Ferencvárosban provokált szivárványszínű Szabadság-szobrával; és az a Dobrev Klára adományozta az Európai Parlamentnek, aki Apró Antal unokája, nem mellesleg a 2006-os rendőrterror politikai felelősének férje; végül a nyugati tőkének és a nemzetközi progresszív politikai csoportoknak behódoló magyar baloldal egyik nagykapitalista vezetője. Bizarr! Tényleg az élet írja a legjobb tragikomédiát…”

Nyitókép: Dobrev Klára Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
laikus19
2021. december 14. 11:23
Üzenet a mandiner szerkesztőinek, moderátorainak: kár, hogy itt nem lehet utólag javítani a beírt szövegen, mert akkor pl. javítanám, amit az előző hozzászólásomban elírtam: természetesen a 45-ös választásokra gondoltam, a 46 elírás részemről.
laikus19
2021. december 13. 22:58
Macron elnök gondolt egy merészet, aztán felköpött és aláállt. Mégse törjünk könnyedén pálcát felette, ő sincs könnyű helyzetben manapság, ahogy az egész baloldal -, nem könnyű neki megfelelő tanácsadókat találni. Keresztülhazudni magunkat az igazságig -, ez volt a baloldal jól bevált receptje, amit meg kell hagyni, nagyon sikeresen művelt az egész 20. század folyamán. (Heller fő szellemi mentora, példaképe, Lukács György is meggyőzően érvelt e harcmodor mellett: l. Hebbel: Judit.) Most új helyzet van, egy ilyen stratégiához a mai információs forradalomban már a csillagokat kellene lehazudni az égről, és ez nem könnyű, még a baloldalnak sem. Heller „tragédiája” élete végén részben az volt, hogy erről nem akart tudomást venni.
Papalimapapa
2021. december 13. 21:15
Inkább Brüsszelben, mint Budapesten! Ott elfér... itt gyalázat lenne.
kovsa
2021. december 13. 19:17
„nem mellesleg a 2006-os rendőrterror politikai felelősének férje;” És ez nem véletlen hibázás. Valószínűleg a Szemlőhegyi villában a nő hordja a nadrágot. Nos, nekem arról a fejről, ha jól tudom, dél amerikai indiánok által az ellenség levágott fejéből zsugorított fejek jutottak eszembe. Szép.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!