A kerítéstől délre

2022. január 27. 09:05

Ellátogattunk a déli országhatárra.

2022. január 27. 09:05
Dobó Géza
Corvinák

„A bizarr »kempingben« némiképp oldódott a hangulat. Ahogy összeálltunk néhány csoportkép erejéig, mindannyian mosolyogtunk, mint valami társasutazáson. »Vendéglátóink« szinte kivétel nélkül szíreknek vallották magukat szegényes angol szókincsükkel. 

Egyikük elmondta, hogy ő nem szír, de nem fedte fel állampolgárságát. Kinézete alapján legfeljebb ha 20 éves, intelligens arcvonású, angolul jobban beszélő, jóképű srác, aki a zord körülményekhez képest hollywoodi filmsztárok által is irigylésre méltó, vakítóan fehér, hibátlan fogsort villantva mondott arról néhány szót, hogy Görögország felől érkezett, ahol napra pontosan 102 napot vesztegelt.

Amennyit beszámolóikból megértettünk, azt mondták, hogy Ausztriába vagy Németországba tartanának. A határon legtöbbjük már többször megpróbált átjutni. Mind a román, mind a magyar országhatáron megkíséreltek az Európai Unió területére átszökni, ám sikertelenül. A mendemondák szerint a román határőrök a fizikai erőszaktól sem riadnak vissza."

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ujferi
2022. január 27. 12:12
Sáskák ...
soma100
2022. január 27. 10:47
Mennyi várandós nő és fázó, éhező kisgyerek...
Ezekiel2517
2022. január 27. 10:05
A képgaléria nagyon beszédes. Ezek a hiénafejek szoktak vihogni a megerőszakolt/ütlegelt áldozataik felett. Ha kell,nyomorultnak mutatják magukat,de ha valahogy föléd kerekednek,jobb,ha nem számítasz az irgalmukra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!