A férfiak még nagyon messze vannak attól, hogy „kiheréljék” őket

2022. február 09. 10:27

A nők magukra veszik a férfiak róluk alkotott narratíváját, jó példa Novák Katalin.

2022. február 09. 10:27
null
Schilling Árpád
Facebook

„Egyszerűen megengedhetetlen a férfiak nehézségeiről beszélni, ha nem tesszük hozzá minden egyes esetben: itt bizony évszázados tabuk megdöntéséről van szó, a társadalom minden szegletét átjáró tradíció átértékeléséről és átformálásáról, és ez nem megy egyik napról a másikra, mert jelentős erőfeszítésekkel jár, és mert még mindig hatalmas az ellenerő. Ennek a küzdelemnek a nyilvánosság elé kiálló áldozatai a hősei (akkor is, ha éppen férfiakról van szó a bántalmazók pedig nők). Ugyanakkor tagadhatatlan, hogy a mostani tinédzserek között tud nagyon veszélyes lenni, amikor indokolatlanul zaklatnak fiúkat lányok azért, mert olyasmit feltételeznek róluk, amire azok még csak nem is gondoltak. Van veszélye minden paradigmatikus változásnak (változtatási kísérletnek).

De ebben a bonyolult helyzetben nem az visz előre minket, ha egy alapvetően fontos folyamatot megkérdőjelezünk, hanem az, ha segítjük benne eligazodni az érintetteket és a társadalom egészét. A férfiak még nagyon messze vannak attól, hogy »kiheréljék« őket. (És erősen bízom benne, hogy erre nem is kerül sor.) A magyar társadalomban sokkal inkább jellemző, hogy a nők magukévá teszik, és magukra veszik a férfiak róluk alkotott narratíváját. Igazán jó példa erre Novák Katalin története. Amit én szorgalmaznék ebben a meglehetősen problematikus és fontos témában (mint annyi minden másban is): az a párbeszéd. Aki teheti, kezdeményezzen párbeszédet. Tévében, színpadon, osztálytermekben, tornacsarnokokban…”

Kép forrása: YouTube

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robertoo
2022. február 10. 22:38
Mennyi silingbe kerül a hazaárulásod siling? Mondjad, mi az árad?
flesh ripper
2022. február 09. 16:05
Valaki kinn felejtette A SZART. NEM KELLENE ELTAKARÍTANI? (a shillingszart, meg a fos nejét)
Peppa
2022. február 09. 15:11
Hülye fasz.
Vakfolt
2022. február 09. 14:50
"A magyar társadalomban sokkal inkább jellemző, hogy a nők magukévá teszik, és magukra veszik a férfiak róluk alkotott narratíváját." Igazán jó példa erre Sárosdi Lilla, a csajod.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!