Ez nem keresztény, nem magyar, nem konzervatív kulturális politika. Ez kiszorítósdi

2022. február 17. 07:20

Nem kulturális területen dolgozó, hanem kulturális területtel foglalkozó ember vagyok. Interjú.

2022. február 17. 07:20
Inkei Péter
Index

„Mi látott utoljára színházban?

Tegnap a Radnótiban a 10-et.

Papírforma. Ráadásul a CEU egyébként kihalt épületében beszélgetünk – minden ellenzéki klisé adott.

De idén már ez volt a harmadik előadás, ami láttam, voltam a Fonóban, sőt – ezt alig merem mondani, mert istenkísértésnek tűnik, de – a Nemzetiben is.

Miért lenne istenkísértés? Az ön köreiben ez kínosnak számít?

Nem, egyáltalán nem. Csak szinte gegnek hangzik, hogy háromból egy a Nemzeti Színház előadása volt. Nézegettük a színházi kínálatot, hova is menjünk, és megakadt a szemünk egy Vidnyánszky-rendezésen – Csehov egyfelvonásos művek – és megnéztük. Láttam már ott korábban is előadást, de most, ebben a háborús időszakban furcsa, hogy ilyenre...

Ilyenre vetemedett?

Igen.

És tetszett?

Igen. Trill Zsolt jutalomjátéka. De tulajdonképpen mindenkinek az, jól áll Vidnyánszkynak ez a Csehovra jellemző lebegtetett mélység.

Egy kulturális területen dolgozó embernek sok mindent kell nézni.

Nem kulturális területen dolgozó, hanem kulturális területtel foglalkozó ember vagyok. Nem dolgozom államigazgatásban, nem vagyok benne színházi vagy múzeumi ügyekben, hanem egy kiebrudalt egyetem Budapesten maradt kiadójának a munkatársa vagyok, ennyiben persze kulturális területen dolgozom.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2xli
2022. február 17. 17:36
Jól értem? A CEU kiadójának a munkatársa? Nagy ember!
Gyzoltan
2022. február 17. 17:14
Ma, az offenzív iszlámmal fetrengő, perverz pedofil Brüsszel időszakában elkerülhetetlen a lehetséges közszereplők vallási hovatartozásának feltárása, mint alapvető befolyásolási tényező! Konkrét ismeretem nincs, de mindent megmagyarázó tippem van... -mert ők, pont ilyenek voltak, s ma is ilyenek, s ilyenek is maradnak, a világ kezdete óta a végéig.., mint konstans tényező...
Aerion
2022. február 17. 16:43
Kiszorítósdi. Lehetséges. De nem az a lényeges, hogy kiszorítósdi, hanem az, hogy mi az, amit kiszorít. Kiszorítja a magyar irodalmat? Kiszorítja a magyar történelmet? Kiszorítja azokat a műveket, amiben a magyar identitás, szellemiség érték és hagyomány megjelentésre kerül? Igen? Ezt szorítja ki? Vagy esetleg azokat a műveket, amiben a magyar identitás nyomokban se fedezhető fel, ami rombolja a magyar nyelvet, roncsolja a gondolkodást, vesztőhelyre cipeli a normalitás értékeit. Ugyanis ha ezt szorítja ki, az nem egyszerűen szerencsés, hanem életigenlő lélegzetvétel. Es én úgy látom, hogy ez történik. Nem az a lényeges, hogy mi és ők. Hanem az a lényeges, hogy ez a 'mi' és az 'ők' - az mit jelent. Fel kéne végre mindenkinek fognia. Elérkezett az a pont, ahonnan az, ami felé ma a nyugat halad, az feltartóztatásra kerül, és rajtunk csak úgy haladhat át, ha az elsőtől az utolsóig megölnek minket. Védvonal vagyunk a normalitás és az emberi élet védelmében. Ők - ŐK, akiket ez az alak sérelmez, hogy kiszorítanak, ŐK, viselkedésük 'értékeik', nézeteik, elveik és politikai gyakorlatuk alapján az emberiség ellenségei.
llnnhegyi
2022. február 17. 15:43
Mire vagy büszke? Ki vagy rúgva az egyetemekről,a kultúra területeiről. Nézőként ( ha fogat mosol,írásban adod,hogy nem fingasz) fizetned kell. Mi a gondod? Semmihez nem értesz! SZDSZ roncs vagy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!