Ganze Scheiße (2. rész)

2022. február 07. 10:17

A kaliforniai professzor agyszüleményei Heller Ágnes és Vajda Mihály munkássága tükrében.

2022. február 07. 10:17
null
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Nemzet

„Egy kaliforniai »professzor« (egy sötét, életünkre törő, társadalommérnökösködő gazember, ezekből áll ma a »progresszív«, »woke« stb. fősodor) hosszú cikkben ecsetelte a minap, hogy »általános árvaságot« kell létrehozni, a »szülőknek kötelezően be kell szolgáltatniuk gyerekeiket az államnak«, s »ameddig ebből végre törvény lesz«, addig javasolja, hogy »a gazdag szülők cseréljenek gyereket a szegény szülőkkel«.

Ó, volt már ilyen! Hiszen minden volt már!

Ez a kaliforniai gazember, ez a bűnöző például egyenesen Szókratészra és Platónra hivatkozik. Istenem, pedig hol van ez a szellemi-lelki törpe, ez a nyomorult senki őhozzájuk képest! Éppen ott, ahol ez a mi törpe korunk, szétcsúszott és civilizációvá töppedt kultúránk az antikvitás teljességéhez képest. Minden volt már.

»Micsoda világban élünk. […] Az emberi faj egyre növekvő undorral tölt el. Arra a szomorú és megalázó következtetésre kellett jutnom, hogy az egyetlen, amit tehet az ember, hogy elmenekül és elbujdokol.« Huxley írta ezt 1931-ben. S még ennél is megdöbbentőbb, amit Orwellnek válaszolt, miután az elküldte neki az 1984 kéziratát. 1948-at írunk:

»Az emberek agymosás és reklámok általi leigázása valószínűbb, mert ebben az esetben az emberek még szeretik is elnyomatásukat, és így önként vállalják leigázottságukat.«

És igen! Mi szükség van már Nagy Testvérre, amikor itt van helyette a Facebook, s a felhasználók nem elhanyagolható része attól retteg, hogy az oltással »csipet ültetnek belé«, mert így akarják megfigyelni a tyúkszaros életét.”

Fotó: Ficsor Márton

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ooomph
2022. február 07. 19:36
"a gazdag szülők cseréljenek gyereket a szegény szülőkkel" Miafasz. Ezt a kaliforniai gazdag kis fasszopó ballerek üdvözlik. A kommunista mindig másra akarja ráhozni a bolsevizmust, magát kiemelkedőnek érzi. Elvenném a kölkeiket. Sőt, már gyerekkorukban elszakítottam volna az anyjuktól, ne csak más faszával verjék a csalánt. Ahogyan az abortuszt is csak azok imádják, akik érthetetlen módon élnek.
szürkeSzarvas
2022. február 07. 18:24
+1
triacus
2022. február 07. 12:19
A cikk (Joe Mathews: My Modest Proposal for Universal Orphanhood in California /Zocalo Public Square, 2022. január 18./): https://bit.ly/3slg0zU a szerző (aki nem professzor - bár a Hardvardon végzett, szociológiai BA diplomával rendelkezik, de PhD-vel nem - hanem újságíró): https://bit.ly/3ouZ74D
Secnir
2022. február 07. 12:02
Egy kaliforniai „professzor” (egy sötét, életünkre törő, társadalommérnökösködő gazember, ezekből áll ma a „progresszív”, „woke” stb. fősodor) hosszú cikkben ecsetelte a minap, hogy „általános árvaságot” kell létrehozni, a „szülőknek kötelezően be kell szolgáltatniuk gyerekeiket az államnak”, s „ameddig ebből végre törvény lesz”, addig javasolja, hogy „a gazdag szülők cseréljenek gyereket a szegény szülőkkel”. ez melyik prof és mikor, hol publikálta? mert a magyar idők képtelen belinkelni a forrást, ahogy bayer sem...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!