Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Felszámoljuk a cigányellenes uszítást

2022. február 15. 11:05

Felszámoljuk az embertelen szegregációt a közoktatásban.

2022. február 15. 11:05
null
Fekete-Győr András
Fekete-Győr András
Facebook

„Szeretettel és megelőlegezett bizalommal köszöntöm Lőcsei Lajos barátomat a Heves megyei Tarnaörsről, a Momentum Mozgalom történetének első parlamenti frakciójában. Lajossal már miniszterelnök-jelöltként egy csapatban dolgozhattam, akkor közösen mondtuk ki, hogy romákkal és nem romákkal együtt kell létrehoznunk az új magyar jogállamot, amiben senkivel sem bánnak embertelenül és igazságtalanul. Az új magyar parlamentben az alábbi program mentén fogunk Lőcsei Lajossal együtt dolgozni: A roma politikánk alapja a »csakis velük, semmit nélkülük elv«. Az oktatásra alapozzuk az esélyegyenlőséget. Minden gyereket, származzon akár kistelepülésről vagy nagyvárosból, minőségi oktatásban kell részesíteni. Felszámoljuk az embertelen szegregációt a közoktatásban. Igazságot szolgáltatunk és élhetőbbé tesszük a jelenlegi szegregátumokat.

Az itt élőket is megilleti a pormentes útburkolat, közvilágítás, vezetékes ivóvíz, szemétszállítás. A propaganda cigányellenes uszítást felszámoljuk, és erősítjük a roma példaképeket a médiában. Támogatjuk a közszféra területén a cigány származású munkavállalók alkalmazását. Kiemelt állami ösztöndíjban részesülnek azok a roma fiatalok, akik a tanár-óvónő és ezekhez kapcsolódó oktatást segítő szakmákban, valamint közigazgatásban, egészségügyben szeretnék tanulmányaikat elvégezni. Nem kérünk nekik se többet, se kevesebbet, mint ami minden magyarnak jár. Igazságos és emberséges megoldásokat akarunk, közös felelősséggel.”

Kép forrása: Mandiner-archív

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 125 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zovirax
2022. február 17. 10:30
Magadat számolnád már fel rollermosó...
RajzosKutya
2022. február 16. 11:11
Hiába dumál Fegyőr! Az oktatásban is szükség van a szegregációra! Nem mindenki egy forma!
Málaga21
2022. február 15. 23:30
"Kiemelt állami ösztöndíjban részesülnek azok a roma fiatalok, akik a tanár-óvónő és ezekhez kapcsolódó oktatást segítő szakmákban, valamint közigazgatásban, egészségügyben szeretnék tanulmányaikat elvégezni. Nem kérünk nekik se többet, se kevesebbet," Most akkor a kiemelt ösztöndíj az ugyanannyi lesz, mint a sima? Akkor mitől 'kiemelt'? Ha meg több, akkor mi az, hogy "Nem kérünk nekik se többet, se kevesebbet,"?
Málaga21
2022. február 15. 23:24
"Az itt élőket is megilleti a pormentes útburkolat, közvilágítás, vezetékes ivóvíz, szemétszállítás." Persze andriska, megilleti. A kérdés csak az, ki fizeti?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!