Nyugati, nyugalom, szolidaritás

2022. március 02. 18:41

Az Ukrajnából menekülőket nyugodt, biztonságos, bőségesen felszerelt, segítőkész környezet várja nálunk – és ez jól is van így.

2022. március 02. 18:41
null
Rajcsányi Gellért
Mandiner

A Nyugati pályaudvart szerda délután bejárva a legnagyobb meglepetés az, hogy nincs semmi meglepetés.

A Nagykörúton zajlik a szokásos budapesti élet, a pályaudvar peronjain pedig tumultus és felhajtás nélkül tartózkodnak az Ukrajnából érkezett menekültek – sokan közülük afrikai vagy ázsiai származásúak, valószínűsíthetően a melósoktól az egyetemi diákokig.

Az egykori császári váróterem, ahol Ferenc József méltóztatott különvonatára várakozni, és ahol Gwen Stefani forgatott egykor szomorkás popsláger-klipet, most nemzetközi átjáróház és a segélyezők otthona.

Roskadásig telepakolt asztalok, hátul magasodó további készletek, egymástól is alig férő, barátságos, profi és önkéntes segítők várják azokat, akik segítségre szorulnak.

Különösebb rendészeti készültség sincs a helyszínen: az Ukrajnából érkezőket nyugodt, biztonságos, bőségesen felszerelt, segítőkész környezet várja nálunk.

#szolidaritás

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
polnemkor
2022. március 03. 08:06
Országunk ma a béke és biztonság szigete. Maradjon is így.
pipa89
2022. március 03. 07:42
Pierre, fogd be és állj be a sorba!
__Y__
2022. március 02. 20:41
Öröm látni, hogy egyénileg mennyi ember próbál segíteni a menekülteken, szinte hihetetlen. Kicsit szkeptikus voltam ezzel kapcsolatban, hogy vajon mi lesz, de most nagyon pozitívan csalódtam. Lehet, hogy a politikusok is elgondolkodhatnának(mindegyik oldalról), hogy nem feltétlen a gyűlöletre kéne építeniük a kampányaikat.
Pierre
2022. március 02. 19:57
Sean Penn gyalog menekült el Ukrajnából. Dokumentumfilmet forgatott az országban, még azelőtt érkezett, hogy az orosz csapatok megindultak volna Ukrajna ellen. Az ukrán miniszterelnökség korábban közölte, hogy a rendező kifejezetten azért érkezett a fővárosba, hogy „az aktuálisan zajló eseményeket rögzítse, és így a világ megismerhesse az igazságot az orosz invázióról”. „Sean Penn is egy azok közül, akik ma támogatják Ukrajnát. Az országunk hálás neki azért a bátorságért és becsületességért, amit tanúsít” – közölték. https://telex.hu/kulfold/2022/03/02/sean-penn-gyalog-menekult-el-ukrajnabol Sean Penn vezéralakja volt 2014-ben, Amerikában, az Iraki háború elleni fellépéseknek is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!