A franciaországi elnökválasztás első fordulójáról

2022. április 22. 11:24

A muzulmán vallású lakosság 69%-a Jean-Luc Mélenchonra szavazott az első fordulóban. 

2022. április 22. 11:24
null
Thibaud Gibelin
Corvinák

„Ezt az eredményt azonban nem lehet a véletlennek betudni. 2021 november 25-én az Engedetlen Franciaország (La France Insoumise) jelöltje a BFM TV-nek a következőt nyilatkozta: »Elegem van abból, hogy hogyan viselkednek az országunkban a muzulmánokkal […] a muzulmánok sehol a világban sosem hagyták cserben Franciaországot, sem Monte Cassinonál, sem a provence-i partraszállásnál. Ők sosem hagyták cserben Franciaországot, míg sokan azok közül, akik kioktatják a muzulmánokat, nem mondhatják ezt el magukról.« Ez a szélsőbaloldali blokk sok esetben a franciákat hazaárulóként, míg a bevándorló lakosságot nemzeti hősként definiálja.

De ez a politikai irányvonal sem tekinthető újdonságnak. Franciaországban ezt »Terra Nova« irányvonalként ismerik, ami a Szocialista Párthoz közel álló agytrösztről kapta nevét. Az irányvonal pedig egy elméleti keretbe foglalta, hogy a baloldal hogyan nyerheti meg a választásokat: a csökkenő számú munkásosztálytól való elfordulás a »kisebbségek« irányába. Mindez már 2011-ben megtörtént. Egy évvel később, 2012-ben az elnökválasztáson pedig ennek már az eredménye is látszódott: a bevándorló lakosság szavazatainak köszönhetően a második fordulóban a szocialista François Hollande legyőzte Nicolas Sarkozyt.”

Fotó: JOEL SAGET, Eric Feferberg / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2022. április 23. 10:00
Különben ha már olyan sokat költ Macron fodrászra és kozmetikusra, jobban is feltehették volna neki a fejére itt elől ezt a kis póthajat..
lavor
2022. április 23. 08:22
A franciák későn ébredtek, ez már visszafordíthatatlan, a francia nemzet immár nem irányítója saját sorsának. A bevándorlók a kívülről özönlő korlátlan utánpótlás mellett szép lassan túlszülik őket, elfoglalják a tereiket, az átlag francia pedig idegenként saját hazájában, család, gyerek nélkül, egyedül a munkájának élve, szolgaként, meghunyászkodva elvonul, és csöndben kimúlik. Nem kár a franciákért, de sajnos ez vár egész egész Európára, mi sem ússzuk meg. Európa nem több egy múzeumnál.
Chardonnay99
2022. április 22. 19:26
Éppen ezért hozzák be Európába, Nyugat-Európában a kommunizmus felütötte a fejét, és nyerésre áll. A muszlimokra lehet számítani... igen, lásd Bataclan, ha terror akarsz az utcákon, rakd tele muszlimmal. A humanista Nyugat olyan vallásnak kezére játssza Európát, amelynek prófétája pedofil volt
tevevanegypupu
2022. április 22. 18:59
Egyébként a franciákra is jellemző volt ugyanugy mint az amerikaiakra, hogy cserben hagyták azokat akik mellettük álltak, harcoltak vagy a szolgálatukba álltak..erről az algériai harkik sokat tudtak mesélni..nagyon-nagyon későn, évtizedek után kapták meg azt az elismerést és bocsánatkérést, sok megaláztatás után ami járt nekik..de hol vannak már ezek az emberrek..Mélanchon csak kihasználná a leszármazottakat ilyen szöveggel..Akkor ennél már sokkal őszintébb Le Pen, aki őszintén beszél a bevándorlás problémáiról..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!