Akiket most megvezetnek, azok nem a fideszesek

2022. április 11. 11:46

A magyar ellenzék egyszerűen csapnivaló.

2022. április 11. 11:46
null
Aradi Péter
Azonnali

„Jakab december 30-a körül, három hónappal a választás előtt eredményként beszélt arról, hogy az ellenzék programjának nagyja kész van, az utolsó 10 százalékon ülnek. Az utolsó 10 százalékban, mint kiderült, olyan életbevágóan fontos kérdések szerepeltek, minthogy mi legyen az euróval, hogy mit kezdjenek a határon túli magyarokkal, illetve, hogy két ciklusnál többet is lehessen-e valaki elnök vagy sem. Donáth Anna két héttel később arról beszélt, január közepén, két és fél hónappal a választás előtt, hogy a közös program még mindig nem készült el. A dolgot az teszi különösen érdekessé, hogy minden fél határozottan állította, hogy az ellenzéki politikusok ekkor egyébként már évek óta egyeztettek, hogyan nézzen ki egy összefogás. Az ellenzéki pártelnökök már 2020 decemberében bejelentették, hogy együtt fognak indulni, és hogy együtt hozzák el a korszakváltást. 2020 augusztusában tartották az első pártelnöki értekezletet, amin Jakab elmondása szerint az első dolog volt, amit megbeszéltek, hogy legyen elszámoltatás. Állítólag azóta tartott a szakmai munka. Mint mondta, egyre mélyebbre és mélyebbre ásták magukat a programalkotásban.

A dolgok annyira rosszul mentek, hogy Márki-Zay Péter már 2021. december 22-én azt érezte, csak úgy tud nyomást kell gyakorolni a pártokra, ha a nyilvánossághoz fordul, és adott egy emlékezetes interjút az ATV-nek, amiben arról beszélt, hogy fideszes árulók vannak az ellenzékben. Ekkor árulta el azt is, hogy két hónap után végre sikerült megszülniük az összefogás nevét, hogy: Egységben Magyarországért. A kapcsolat egyébként olyannyira fagyosnak tűnt, hogy miközben Márki-Zay arról beszélt, hogy szerinte nagyon sok ember van, aki azon dolgozik, hogy elsüllyesszék a közös küzdelmüket, Jakab azt üzente, Márki-Zay mindent megkapott, pénzt, fegyvert, paripát, ideje lenne, hogy az élére álljon az összefogásnak, és összehangolja a pártok munkáját. Most, utólag, Márki-Zay a 24.hu-nak is elismerte, hogy azért fordult a nyilvánossághoz, mert tehetetlennek érezte magát. Ekkortájt közölhette vele valaki a DK-ból azt is, ha hihetünk a szavainak, hogy csináljon, amit akar, de neki kell elvinnie érte a felelősséget. Az ellenzéki csapat minden tagja, Márki-Zay is azt mondja az interjújában, hogy a Fidesz leváltásához szükséges munkát elvégezték, de mint látjuk, dehogy végezték. Attól, hogy valaki bejárja az országot, nem lesz jobb senkinél.

Az alapvető feladatokat sem sikerült megugraniuk. A magyar ellenzék aligha lehetne gyengébb, hiszen azokat sem tudta megszólítani, akik egyébként a rendszer ellenzői lennének. Az sokszor elismételt közhely, hogy a magyar társadalmat újjá kell építeni. A választást látva, akaratlanul és ironikos módon ugyan, de az ellenzék mégiscsak hozzásegítheti a társadalmat az alapok lefektetéséhez. Ha valamiben, abban ugyanis most minden eddiginél nagyobb az egyetértés, hogy a magyar ellenzék egyszerűen csapnivaló. A finomkodásra azért sincsen idő, mert két év múlva újra választások lesznek, és ha az ellenzéki politikusok nem hajlandóak a megfelelő kérdéseket foglalkozni, akkor semmi esély arra, hogy a közeljövőben ne további megalázó, történelmi vereségek szülessenek.”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
panka45
2022. április 12. 08:36
Kedves szabotázs! Látom új vagy itt. Irhatsz hülyeséget, köpködhetsz kedved szerint, de ne képzeld magadról hogy Kölcsey vagy. LEDEGRADÁL : ilyen magyar szó nincs.
Sabotage
2022. április 12. 06:24
Na fideszbirka kétharmad, mennyivel jobb lenne hé most MZP lenne a min. elnök!!! Nem lopna meg titeket meg titeket , mivel annyira ledegradáltátok hogy az ilyen még lopni sem tud. De mivel a kolostor disznó maradt, így most nagyon lenyúl mindenkit, mert uniós lóvé az bizony nem lesz, de a Orbán klán az csak lop, lop, és lop, ! Megvezetett barom nép!!!
Regős Mátyás
2022. április 11. 23:41
De most tényleg: még mindig ennyire retteg a rezsim Márki-Zay Pétertől, hogy a csahos médiájában non-stop nyomatni kell az őt fikázó cikkeket? Győzött a rezsim, bevált megint a korábbi módszer: hazudni a saját tervekről, hazudni, rágalmakat gyártani az ellenfélről. Bejött, a rezsim jól kalkulált, az igénytelen és tájékozatlan támogatóinak és a könnyen uszítható billegőknek bejöt ez a "hirtelenkeresztény" stílus. Na de ennyire túlnyerve magát is retteg a maffiakormány? Akkor ezek szerint vagy MZP nem nullázta le magát annyira, ahogyan az orbanizmus sulykolja, vagy pszichotikusan még terheltebb a bűnözőkoalíció a saját sara súlya miatt annál, amit még rejtegetni tud az ellenségképgyártással, másra mutogató terelésével és mindez a rettegéstől van, mert Márki-Zay komolyan gondolta, amit a bűneik számonkéréséről mondott. Retteg, hogy ha mégis lehull a hályog, felszáll a narancsköd a választások idejétől függetlenül is a kellő számú embernél, akkor a tömeg számára lesz egy hiteles vezető, aki mögé fel tudnak sorakozni. Nem pártosodva, hanem ezen a betegségen túlnőve, spontán. MZP szólóban sokkal veszélyesebb a tolvajrezsim számára, mint megosztó pártok kétes szándékű karjaiban. Retteg a rezsim, ami nagyon jó, rettegjen!
Rocktoberi
2022. április 11. 21:56
Nem értem, hogy miről beszél ez a fickó. Szerintem minden rendben van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!