Csodálatos munkát végeztek a szavazatszámlálók, az ő bejegyzéseiket olvasgattam az elmúlt órákban

2022. április 04. 19:12

Persze főleg ellenzékiekét, mert az én buborékom ilyen.

2022. április 04. 19:12
null
Babarczy Eszter
Facebook

„Csodálatos munkát végeztek a szavazatszámlálók, az ő bejegyzéseiket olvasgattam az elmúlt órákban. Persze főleg ellenzékiekét, mert az én buborékom ilyen. A gyász és a csalódás kifejezése mellett szinte mind megfogalmazzák, milyen jól együtt tudtak működni a helyi erőkkel, akikről feltételezik, hogy a Fideszre szavaztak. Néhányan elmondják, hogy meg is szerették őket. És azt is megfogalmazzák, hogy mi, budapesti értelmiségiek, mennyire nem értjük, hogyan működik a magyar vidék, milyen fogalmak, értékek, célok és gondok vannak a fejükben. Biztosan volt szerepe a propagandának és a profi mozgósítási gépezetnek, de meggyőződésem, hogy azzal is baj van, hogy az ellenzék nem tudott olyan nyelven beszélni, aminek jelentése van a választópolgárok többsége számára. Ők kapnak valamit Orbán Viktortól, amit nem kapnak meg tőlünk. Legyen ez biztonság, helyi lehetőség, bizonyos magától értetődőnek tekintett identitás, vagy az a hit, hogy bár a »felül lévők« lopnak, jut azért a »kisembernek« is. A népet nem lehet lecserélni, ezért a nyelvet kell lecserélni. Arról kell beszélni, ami fáj, amitől fél valaki, ami reményt ad, nem arról, hogyan működne egy ideális demokrácia vagy ki a korrupt. Szerintem az emberek többsége tudja, hogy a Fidesz korrupt, de úgy gondolkodik, hogy »azok ott fönt« mindig saját zsebre dolgoznak, mindig is így volt és mindig is így lesz, ezért a korrupció, amely MZP fő csapásiránya volt (amennyiben volt ilyen egyáltalán), nem működőképes mozgósító szlogen.”

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Paradicsompaprika
2022. április 05. 15:13
Remek meglátások, totálisan hibás következtetés. Százszor elmondták előttem, de fogadja meg, lássa meg! Ha csak a nyelvet cseréli le az képmutatás! Szívet is kell mellé növeszteni! Hitelesen élni, része kell lenni a honi tradicionális kultúrának. Akkor fogja csak megérteni a társadalom nagyobbik részét, akinek a szavazataira ácsingózik a balos libsi politikai elit, az olyan kiszolgáló buborékspecialisták is mint ön! Az "egy közülünk" elv bele van kódolva az emberiség minden rétegébe. Mélyen a genetika része ez, már a baktériumoktól kezdve. Lehet ezt rasszizmusnak, nacionalizmusnak is nevezni, de ez nem segít. Csak az ha valóban képes úgy élni, mint az egyszerű vidéki emberek, a többség. Hál' Istennek még mindig a többség! Ha tud úgy élni, akkor tud úgy gondolkodni is, érti, és végül fog cselekedni is. De számítson arra, hogy nem azt fogja csinálni amit most.
Tallium
2022. április 05. 14:35
"...mi, budapesti értelmiségiek, mennyire nem értjük, hogyan működik a magyar vidék..." Vidéken több az értelmiségi, mint Budapesten. És mi, vidéki értelmiségiek értjük, hogyan működik a budapesti. Értelmetlenül...
Bika57
2022. április 05. 14:19
Eszter beterpesztel.
formaegy
2022. április 05. 10:34
Nem a nyelvet kell lecserélni Eszter! Nézz végig a listán kik kerültek be a parlamentbe a libsi-komcsi-náci oldalról, és sírd el magad! M.o. szégyenemberei! No ezek hiába változtatnának a nyelvezeten, senki nem hisz nekik! A hazaáruló, a társadalom minden rétegét aljasul minősítő emberek, hiába kezdenének mézes-mázosan az emberek nyelvén beszélni - hazugság! Mindenki tudja, hogy hazugság! Egy Gyurcsány, Jakab, Tordai, Fekete-Győr, Gyurcsányné...stb.stb. mindig rákfenéje lesz az országnak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!