Köszönöm Péterfy Gergelynek

2022. április 06. 21:03

Többek között a Mandineren szemlézett eszmefuttatásainak köszönhető a negyedik kétharmad.

2022. április 06. 21:03
null
Demeter Szilárd
Demeter Szilárd
Vendégszerző

Péterfy Gergely mondja:

»Az egyik legnépszerűbb író vagyok Magyarországon, a könyveim a legolvasottabbak közé tartoznak. És mégsem jutottam szóhoz az elmúlt években sem a közmédiában, sem azokon a magáncsatornákon, amik Orbán-közeli vállalkozásokhoz tartoznak. A testvérem, Péterfy Bori, énekesnő. Nem léphet fel olyan fesztiválokon, ahol állami pénzek is mozognak. Általánosságban nem juthatnak pénzhez az ellenzéki művészek.«

Péterfy Gergely népszerűségét a könyvei eladott példányszáma alapján azért nem tenném a toplista elejére. De lehet, hogy ma már ezt is lájkokban mérik. Péterfy Bori is fellépésekhez juthat(na), ám legtöbbször szabaccsságharca miatt inkább nem akar. Hát, ez olyan diktatúra, hogy nem kényszerítik.

Az ún. ellenzéki művészek is sok pénzhez jutnak, elég, ha csak Péterfy elvtársai, Parti-Nagy Lajos és Závada Pál DIA-pénzeit említem, vagy noÁr filmszerepeit, de ne listázzunk. Péterfy Gergelyt talán azért nem hívják a közmédiába, ide-oda, mert amint fentebb is látszik,

mondandója köszönő viszonyban sincs a valósággal.

Ettől még ír rendszeresen, ha kell, ha nem.

Péterfy Gergely szándéka szerint az új írófejedelem lenne Esterházy Péter helyét betöltendő - Esterházy formátuma és tehetsége nélkül. Így lett belőle a szépírók Jakab Pétere. Többek között a Mandineren szemlézett eszmefuttatásainak köszönhető a negyedik kétharmad. Köszönjük!

Nyitókép: Facebook

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Karácsony Andrea
2022. április 07. 09:54
Gergely és Évuka sem az eleganciájukról ismertek... Inkább a hatalmas arcukról és a zsigeri Orbán gyűlöletükről. Az már milyen mikor valaki saját magát dícséri... "Az egyik legnépszerűbb író vagyok Magyarországon, a könyveim a legolvasottabbak közé tartoznak" - ráadásul amit mond még csak nem is igaz... Szánalmasak.
Ispán
2022. április 07. 08:45
Amúgy Esterházy is csak egy szarházi, közepesnek sem mondható az életműve, dögunalom, csak a baloldalon sztárolták, mint az összes brancsbelit. Ettől persze ez a manus még lehet Esterházynál is gyengébb.
mixtura pectoralis
2022. április 07. 08:27
Médiafegyver kell Orbán ellen Magyarország számomra nem politikai entitás. Interjú. Nincs itt valami ellentmondás?
Betonlavor
2022. április 07. 06:48
Ostoba román kommunista.. Ennyi.. A kurva anyádat :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!