Döntsünk jól, mi, mindannyian!

2022. április 03. 08:45

Nem kérünk a diktátumokból, az uniformizálásból, a természet törvényeinek kiforgatásából.

2022. április 03. 08:45
null
Kovács Ákos
Vendégszerző

Kovács Ákos 

énekes, dalszerző

 

Magyarnak születtem. A világ legszebb nyelve az anyanyelvem. Apa vagyok, és kulturális szereplő. Istenkereső ember.

Így nem is olyan nehéz eldönteni, hogy mi a fontos a világban: hogy létezhessen magyar út, magyar érdek és magyar válasz, ami rólunk szól, és bennünket vesz figyelembe. Hogy a gyerekeim biztonságban és ne rettegésben nőjenek fel. Hogy a kultúránk és rengeteg szellemi értékünk megmaradhasson, bővülhessen. Hogy hitünkért ne kelljen üldözést elszenvedni. Soha nem hagytam ki egyetlen választást sem, mert tudom, hogy nagy a tét. 

Az ember mindig azt érzi, éppen most a legnagyobb. Például az, hogy szabadon kimondhassuk, kétszer kettő négy. Az apa férfi, az anya nő.

Nem kérünk a diktátumokból, az uniformizálásból,

a természet törvényeinek kiforgatásából, a minket megfigyelő technológiai cégek uralmából, a folyamatos hazug vádaskodásból és az állandó zsarolásból. Elég a mindenható világmagyarázatokból, a klíma, a járvány és a migráció erőltetéséből. A saját hazánkban mi döntünk. Hát döntsünk jól, mi, mindannyian, idegen erők által fegyverként egymásra fogott magyarok.

***

Megszólalás a Mandiner hetilap aktuális lapszámának Mi a tét? összeállításából, melyben neves személyiségek beszélnek a választás tétjéről.

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ersa57
2022. április 03. 19:30
Kedves Ákos ! A természet törvénye (vagy isten akarata??) olykor nagyon kegyetlen. Sajnos elég nagy számban születnek LMBTQ emberek, akik különböznek a "normális emberektől", de nagyon is hasznos tagjai tudnak lenni a társadalomnak. Pld. Alan Mathison Turing, az enigma-kód megfejtője, Freddie Mercury a Queen frontembere vagy Szájer József, a mostani magyar alkotmány atyja .......stb. Ugye nem szükséges tovább sorolnom? Sohasem kívántam embereknek rosszat, de neked és a hozzád hasonlóan gondolkodóknak azt kívánom, hogy ajándékozzon meg a természet (vagy az isten) egy LMBTQ gyerekkel, mert másképp nem látjátok be, hogy az LMBTQ viselkedés nem szerzett tulajdonság, nem félre nevelés következménye, a homoszexuális ember nem nevelhető át heteroszexuálissá és fordítva. Ha a társadalom elfogadóbb lenne velük szemben, akkor valószínűleg ők sem viselkednének kirívó módon, ha az egyház nem tartaná bűnnek a homoszexualitást, valószínűleg a pápát sem gúnyolnák ki a pride-felvonulásokon. Ha a saját gyereked boldogsága múlna rajta, akkor is így gondolkodnál?
files32
2022. április 03. 18:33
Tüzes víztől estem a földre, A Kevin Costnerrel táncolok, És a vadászmezőkre küldöm örökre, De a törzsfőnök úgy is én vagyok Beavatáskor gondolok egy nőre, Felállítanám a sátorom. Még a tok is magáz és nem tegez, Ahol a nyílvesszőmet tárolom Ez egy indiánsrác, neki elhiszed, Hogy nagy Winnetou amit látsz, Mint egy megvadult vadkan, dúdolom halkan Ezt a ködös feldolgozást Felemás lemezt szült ez az év, Kopasz halánték és lófarok. Visszatérnek a dalba most A közhellyé vált mondatok. Indul a Banzáj a lószaros prérin, A bőrharisnyámat felkapom. De köszönésképpen majd mit is mondjak, Hello-hello-t vagy jó napot?
Trombitás Keresztély
2022. április 03. 13:46
Na, megszólalt a műmájer "kulturális szereplő"! "Istenkereső ember" Magyarul tudja, hogy humbug az egész, de azért valahogy mégis kényszert érez, hogy feltétlenül bele kell szőnie a propagandabeszédébe. Saját hazánkban mi akarunk dönteni a magyar klímáról! :DDD
Rocktoberi
2022. április 03. 12:11
Folyton folyik a kampány, Zúdul mindenfelől, Jelszó jelszó hátán. A szavakat hazugok rágják, És várják, hogy majd összedőlnek Az ezredéves bástyák. Ha van még valami tiszta Ezen az elveszett világon, Azt máshol nem találom, Csak a lányom szemében látom. De mért ne gondolnék rád? Mért ne gondolnék rád ezután? Mondd, mért ne gondolnék rád? Hogy hol jársz? Hogy mit csinálsz? Nem is kérded, merre visznek, Merre szédítenek, Akik semmiben sem hisznek. Mást se hallasz tőlük, Csak hogy mennyire jó lesz neked, Aztán mentik majd a bőrük. Ha volt értelme annak, Hogy mindeddig kibírtad, A legszebb verset úgyis A fiad szívébe írtad. Hát mért is gondolnék rád? Mért is gondolnék rád ezután? Mondd, mért is gondolnék rád? Hogy hol jársz, Hogy mit csinálsz? Egy asszony szép szavára Szelídebb ember leszek. A gondot hagyom másra. Engem munka vár a kertben, Amíg egy fát ültetek. A harc alábbhagy bennem. De nem felejtek semmit, És kezdeném is újra, Neved szép betűit Ámor homlokomra írta. Hát mért ne gondolnék rád? Mért ne gondolnék rád ezután? Mondd, mért ne gondolnék rád? Hogy hol jársz? Hogy mit csinálsz? Mért ne gondolnék rád? Mért ne gondolnék rád ezután? Mondd, mért ne gondolnék rád? Hogy hol jársz? Hogy mit csinálsz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!