Putyin ekkorát még nem hibázott

2022. május 13. 10:41

Finnország és Svédország tudja, hogy Oroszország nem gátolhatja meg a csatlakozásukat.

2022. május 13. 10:41
null
Michael Fallon
The Telegraph

„Ha valakinek kétségei lennének Vlagyimir Putyin elszámítási képességei felől, nos, Finnország NATO-csatlakozási döntése, amit minden bizonnyal Svédországé is követni fog, Putyin eddigi legnagyobb melléfogása. Tegyük világossá, mit jelent ez. Mindkét ország csatlakozni akar a NATO-hoz, de nem azért, mert Oroszország támadásától tartanak, hanem azért, mert úgy gondolják, hogy egy erős szövetség a legjobb garancia Európa biztonságára.

Jól értik, hogy Oroszország és a NATO nem lehetnek egyenrangú partnerek. Oroszország többször is bizonyította, hogy nem tartja tiszteletben a nemzetközi jogot: Putyin megsértette a nemzetközi határokról szóló megállapodásokat, a vegyi és biológiai fegyverekről szólókat, a Grúziában és Moldovában állomásoztatható csapatokra vonatkozókat, a nukleáris fegyverek fejlesztését szabályozókat és a hadgyakorlatok előzetes bejelentését előírókat is. 1994-ben Oroszország is aláírta a budapesti memorandumot, amely Ukrajna területi integritását garantálja, aztán húsz évvel később maga szállta meg a Krímet és szította a donbaszi felkelést.

Finnország és Svédország tudja, hogy Oroszország nem gátolhatja meg a csatlakozásukat, és hogy megtorlástól sem kell tartaniuk. Ha Oroszország negyedmilliós hadserege nem tudta elfoglalni Kijevet, Helsinkit aligha fogja tudni. Oroszország hosszú háború elé néz a Donbaszban, és a nyugati szankciók által megroppantott gazdaságával nem lesz képes megfelelően felfegyverezni a csapatait.”

Fotó: Mikhail METZEL / SPUTNIK / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 110 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ma is bukik a Zorbán...
2022. május 15. 08:22
Ennek a figurának teljesen kimosta az agyát a bolsevista propaganda. Vagy ő gyártja? A háborút a bolsevisták akarták. FL és S.isztána pedig legvadabb jakobinusok közé tartoznak, nagyon fontos megakadályozni a belépésüket, hiszen van ott már bőven a bolsevista vadbarmokból.
polárüveg
2022. május 14. 21:21
Finnország még nem hibázott ekkorát. Svédország se, pedig igyekezett: bevette a multikulti maszlagát, meg beengedett 2 millió dzsihadista törzsi klántagot.
Zolotarjov
2022. május 14. 13:39
,, Finnország és Svédország tudja, hogy Oroszország nem gátolhatja meg a csatlakozásukat.,, De Törökország igen..:)
Vermacska
2022. május 14. 10:34
Technikailag Oroszország simán megakadályozhatja Finno és Svédek belépését a NATO-ba: hadat kell nekik üzenni. A NATO ba pedig háboruban résztvevő ország nem vehető fel. Aztán hogy békét mikor kötnek( Orosz- Japán a mai napig nem kötöttek békét!) az majd eldöl. Más kérdés hogy a köveztkezetes és demokratikus NATO valószinűleg utólagosan megváltoztatná a szabályait, mert csak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!