Találkozhattam Tóth Krisztina írónővel

2022. június 01. 07:27

Az orbáni diktatúra arra a szintre lépett, hogy külföldön is üldözi a kritizáló művészeket.

2022. június 01. 07:27
null
Perintfalvi Rita
Perintfalvi Rita
Facebook

„Találkozhattam Tóth Krisztina írónővel! Sokat beszélgettünk és ledöbbentem, amikor elmesélte, hogy milyen lejárató, vegzáló kampányt folytattak ellene is  idehaza. Csak azért, mert ellenzéki érzületű. Több mint 100 lejárató cikket írtak róla a propagandamédia gerinctelen bérfirkászai. Ugyanolyan agresszív és végeláthatatlan cyber-mobbing-ot, online lejáratást illetve irányított és fizetett trolltámadásokat intéztek ellene, mint ellenem is. Sőt elkezdték még a gyerekeit is online zaklatni!!! Te jó Isten, tényleg idáig süllyedtetek? A gyerekeket is képes vagytok belevonni a mocskos lejárató akcióitokba? És ti beszéltek gyerekvédelemről? Hát, ha valami igazán aljas, féreglelkületre vall, akkor ez az! Szégyelljétek magatokat!

Nemrég pedig éppen egy fiatalembernek adtam interjút, aki a magyar politikai helyzetről írt a The New Yorker számára egy cikket. Az USA-ban folytatva tanulmányait ő is megtapasztalta, hogy azokat a művészeket, írókat, akik külföldön kormánykritikus módon nyilatkoznak meg a magyar kormány a külföldi nagykövetségei által igyekszik teljesen ellehetetleníteni. Megkeresik azokat a kulturális rendezvényeket, ahol fellépnek és igyekszenek a szervezőket lebeszélni a meghívásukról. Vagyis próbálják őket teljesen elhallgattatni, láthatatlanná tenni. Nehogy rosszakat merjenek mondani a magyar állapotokról.

Ti tudtok erről? Vagyis arról, hogy az orbáni diktatúra arra a szintre lépett, hogy nem elég, hogy az ország legtehetségesebb művészeit elüldözi a hazánkból, de még külföldön is megpróbálja őket utolérni? És mi ezt tényleg szó nélkül eltűrjük? Mivé lesz egy ország kultúrája a szabadon gondolkodó és érző művészek nélkül? Az lesz a magyar művészet, amit a rezsim megtűr vagy ami az elnyomás kultúrszekerét önként és dalolva tolja? És mi még csak ellen sem állunk?”

Borítókép: Perintfalvi Rita Facebook, Szűts Pál

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukasmacska
2022. június 02. 14:57
" Találkozhattam Tóth Krisztina írónővel! " Fantasztikus! Miért, TK merrefelé lakik, talán a Holdon, hogy ez olyan nagy dolog? "Sokat beszélgettünk és ledöbbentem, amikor elmesélte, hogy milyen lejárató, vegzáló kampányt folytattak ellene is idehaza. Csak azért, mert ellenzéki érzületű. Több mint 100 lejárató cikket írtak róla a propagandamédia gerinctelen bérfirkászai." Te hány lejárató cikket írtál életedben? Amikor kormánypárti művészt, előadót, tudóst, sportolót, bárkit basztatnak non-stop, arról volt mondanivalód? "Megkeresik azokat a kulturális rendezvényeket, ahol fellépnek és igyekszenek a szervezőket lebeszélni a meghívásukról. Vagyis próbálják őket teljesen elhallgattatni, láthatatlanná tenni. Nehogy rosszakat merjenek mondani a magyar állapotokról." Arról hallottál már, amikor felhergelt barmok nem 'lebeszélik' a szervezőket, hanem fizikai erőszakkal, üvöltözve, hőbörögve tartanak távol nekik nem tetsző embereket iskoláktól, egyetemektől, előadótermektől? Dehogynem hallottál, csak ők az elvbarátaid. " Ti tudtok erről? Vagyis arról, hogy az orbáni diktatúra arra a szintre lépett, hogy nem elég, hogy az ország legtehetségesebb művészeit elüldözi a hazánkból, de még külföldön is megpróbálja őket utolérni? " Kik azok a legtehetségesebbek? Pont te mondod, írod, hirdeted fennhangon, hogy Nyugaton nagy a szabadság, a tolerancia meg a sokszínűség és virágzik a demokrácia. Akkor egy kis vacak diktatúra mégis miképpen tud diktálni ezekben az országokban????? :-DDDDD
lyon
2022. június 02. 12:07
"Találkozhattam Tóth Krisztina írónővel" És ? Magánügy. Kit érdekel ?
Robertoo
2022. június 01. 22:23
Ennek az izének valójában az a baja, hogy a kutya nem foglalkozik vele.
wasserwoman
2022. június 01. 20:50
Szivar meg whisky Uram, maga részeg. Churchill : Hölgyem, ön pedig ronda. Én reggelre kijózanodom
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!