Hogy megvédjük versenyképességünket, szuverenitásunkat

2022. június 22. 07:40

A magyar parlament megtiltotta a kormánynak a globális minimumadó bevezetését.

2022. június 22. 07:40
null
Orbán Balázs
Orbán Balázs
The Wall Street Journal

„Az Európai Unió gazdasági krízis felé tart. A háború és a szankciók precedens nélküli kihívást okoznak: így növekvő árakat, inflációt, megugró élelmiszer- és energiaárakat, ellátásilánc-zavarokat. Ilyen helyzetben a kormányoknak muszáj saját országaik gazdasági érdekeit előtérbe helyezni és a megélhetési költségek válságával foglalkozni. (…)

Az új, globális minimumadóra vonatkozó direktíva a közép-európai gazdaságokat sújtaná leginkább, mégpedig azáltal, hogy károsítaná a kedvező adórendszereket, amely jelentős versenyelőnyt jelent ezen országoknak nyugat-európai társaikkal szemben. A visegrádi négyek gazdaságai (Lengyelország, Magyarország, Szlovákia és Csehország) az elmúlt évtizedben folyamatosan növekedtek. Magyarország például a költségvetési (fiskális) függetlenségét arra használta fel, hogy Európa »legbefektetésbarátabb« környezetét alakítsa ki – könnyel elérhető elhelyezkedéssel, képzett munkaerővel, befektetőbarát jogi környezettel, állami ösztönzőkkel, alacsony (9 százalékos) társasági adóval és 7,5 százalékos effektív kulccsal.

2021-ben hazánk így 5,9 milliárd eurós külföldi befektetést ért el, amely rekordnak számít.

Ebben a körvonalazódó gazdasági válságban nélkülözhetetlen tehát, hogy Magyarország maga tudja alakítani költségvetési politikáját. Hogy megvédjük versenyképességünket és szuverenitásunkat, a magyar parlament megtiltotta a kormánynak a globális minimumadó bevezetését.”

Nyitókép: Földházi Árpád 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyzoltan
2022. június 23. 21:54
"Hogy megvédjük versenyképességünket, szuverenitásunkat" Szuverenitás!? -szerintem Lisszabon óta végképp elveszett...
LancelotDuLac
2022. június 22. 16:34
Így nyalja a multik seggét! Otthon persze megadóztatja a multikat, mert tudja, hogy azt a lakosság fogja kiköhögni. Persze a Mészáros és a hozzá hasonlóakat nem - aljas patkányok!
fatman
2022. június 22. 13:58
majd, ha az USA bevezeti, és adózik rendesen a Meta, Alphabet, meg a többi mocsok, és vége lesz Európa amcsi nyomásra való szopatása a tök kontraproduktív háborús szankciókkal, akkor esetleg újra beszélhetünk róla...
korona.2.0
2022. június 22. 11:31
Amíg van Orbán Balázs, addig van rend és megoldás ! Orbán Balázs nemzeti kincsünk ! Kívánom neki, hogy sokáig végezze kőkemény munkáját !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!