A Hit Gyülekezete reakciója a brutális rezsiszámlákra: fizess még többet Németh Sándornak

2022. július 29. 17:00

Németh piramisjátékot játszik, de fizetni Németh Sándornak kell, a kifizetésért viszont Isten felel.

2022. július 29. 17:00
null
Bartus László
Bartus László
Amerikai Népszava

„A Hit Gyülekezete, mint államilag elfogadott, bevett egyház, érzékenyen reagált a rezsicsökkentés megszüntetése után várható hatalmas rezsiszámlákra. Aki azt gondolja, hogy a magát keresztény egyháznak nevező szervezet valami kézzelfogható, gyakorlatias, materiális módon segíti a bajba jutó híveit (akik nem tudnak fűteni, vagy ha fűtenek, nem tudják a százezres rezsiszámlát kifizetni), az téved. Az nincs tisztában azokkal a »szellemi« módszerekkel, amelyeket Németh Sándor vezető lelkész kínál az ilyen helyzetekre: a bajba jutottak fizessenek még többet neki.

Arra mindenki képes, hogy ha van pénze, akkor ad annak, akinek nincs. A Hit Gyülekezete vezető lelkészének ugyan van pénze, de nem ad annak, aki nincs, hiszen amije van, azt is azoktól kapta, akiknek most még kevesebb lesz. Németh Sándor ezt a feladatot átruházza Istenre, hogy adjon pénzt ő annak, akinek akar. De aki azt akarja, hogy Isten sok pénzt adjon neki, az jól teszi, ha előbb Németh Sándornak adja a pénzét, mert Németh Sándor szerint, akkor ad neki az Isten. Minél többet ad Németh Sándornak, annál több pénzt kap Istentől. Aki bőven vet, bőven arat.

Németh Sándor piramisjátékot játszik, de ez a Föld első olyan piramisjátéka, ahol nem ugyanott van a kifizetés, ahol a befizetés történt. Fizetni Németh Sándornak kell, a kifizetésért viszont nem ő felel, hanem az Isten. Ha valaki hiába adja a pénzét Németh Sándornak, mégsem kapja azt sokszorosan vissza, tegyen panaszt az Istennél. Németh Sándornak semmi köze hozzá. Németh a pénzt az Istennek (»Isten munkájára«) kéri, és az emberek úgy tekintik, hogy amit Némethnek adtak, azt az Istennek adták. Ezért az Istennek kell majd visszafizetnie – kamatostul – nekik.

A Németh Sándorhoz befolyt pénz azonban valahogy elakad Németh Sándor kezén, és eltűnik az ő feneketlenül mély zsebében, hogy aztán kastélyok, paloták és nyaralók formájában láthassa meg a hívő a pénze egy részét, s dicsérhesse üres hassal az Urat, hogy milyen hatalmasan megáldotta az ő vezető lelkészét az Isten. Reménykedhet abban, hogy majd őt is így megáldja az Isten. Csakhogy a különbség abban van, hogy ő az, aki a pénzt adja, és soha nem ő az, aki kapja, a csizmának annak az oldalán áll, amelyik mindig csak seggbe rúgja.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kikeletiszellő
2022. augusztus 16. 23:40
Az a nagy igazság, hogy Bartusnak most igaza van, mert a Hit Gyüli egy rohadt szekta és nem egyház és a szektavezér egy maffiózó! Sajnos én már akkor megismertem a módszereiket, amikor a húgomat, akinek 3 gyereke van, de azóta már felnőttek, beszervezték ebbe a rohadt szektába. Először nagyon szerették őket, kínálgatták mindennel, de pár hónap múlva, amikor még mindig nem tudott sarcot fizetni ennek a maffiózó szektának, akkor ébredt rá a húgom, hogy rossz helyen jár. Annyira átmosták az agyát, hogy még velem is szembe fordult, amikor elmagyaráztam neki, hogy ezek pénzért szeretnek, nem azért, mert ilyenek, hogy szeressenek. Szerencsére Édesanyánkkal nem fordult szembe a húgom, de amikor rájött, hogy mekkora hibát követett el, amikor Tatán járt a szektába és a tizenéves fiának nem engedték meg, hogy egyen egy szelet zsíroskenyret hagymával, mert a húgom nem tudott sarsócot fizetni, akkor "ébredt" fel, hogy nekem van igazam. Hála Istennek, hogy még időben "felébredt" és köztünk helyreállt a testvéri szeretet. Azóta sok-sok év eltelt, de mindig rossz érzéssel gondol rájuk, hogy mennyire megalázták és ki akarták fosztani! Engem nem érdekel, hogy kinek nevezei magát a főmufti, de az biztos, hogy nem egyház és Németh Sándor rosszabb, mint a Whiskys rabló, mert ő nem bankokat rabol ki, hanem a lelkileg sérült embereket, akiket a sérüléseik miatt be tudnak szervezni ebbe a rohadt szektába! Aki nem hiszi, az próbálja ki és lépjen be a szektába, de ne adjon egy fillért sem és meglátja, hogy úgy fog járni, mint a testvérem! Óriási hiba volt egyházzá nyilvánítani ezt a szektát, mert olyan, mintha az Öröggel paktáltak volna le, vagy az amerikai szektavezérrel, aki kiskorű lányokkal, sőt! még a saját lányaival is szexuális erőszakot követett el. A hit gyüli tehát nem egyház, hanem egy pénzbeszedő, manipulátor szekta!
Krsz Blzs
2022. július 31. 19:56
A Mandiner szinvonalát erősen rontja, hogy rendszeresen átveszi ennek az idiótának a fröcsögéseit bármilyen témában. A sokféle vélemény megjelenítése rendben lenne az oldalon, de bartus írásai olyan színvonal alattiak, hogy nem méltóak a figyelemre. Elgondolodom azon, vajon a Mandiner miért tartja rendszeresen fontosnak ezeket, van itt is valami becsípődés a szerkesztőknél?
Haus Fiegl
2022. július 31. 19:08
Huhhhhh, nehez ugy! Hogy dontsem el, hogy a ket szemetlada-rohadek-szarhazi kozul, most melyiket utaljam jobban...? Bartus vs. Nemeth. Mindketto lampavasra valo.
Labrador73
2022. július 31. 16:33
Malakiás 3 , 10-11 szakasz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!