Rendkívül dilettáns és hozzá nem értő emberek milliárdokat kapnak, hogy ezt a Petőfi-kérdést rendbe tegyék

2022. augusztus 06. 21:44

Valószínűleg rendbe is teszik egy életre, és akkor majd jövök én a Gesztivel. Hát nem a Vígben, hanem egy másik színházban. Interjú.

2022. augusztus 06. 21:44
null
Dés László
Dés László
Színház Online

„Kell-e egy művésznek állást foglalnia, elmondania a véleményét a világról? 

Rengeteg olyan zenész kollégám van, aki (azt mondja, hogy) „ne szólj szám, nem fáj fejem”, „az én közönségem az egész ország”, „én nem akarok megosztani senkit.Engem ez nem érdekel. Ezt lapításnak tartom. Lehet így is élni, én nem akarok így élni.

Ha megkérdeznek, elmondom a véleményem, mert azt gondolom, hogy azt a picike kis reputációmat, azt ilyenkor valamiféle állásfoglalás szolgálatába hajtom, és azt gondolom, hogy fontos lenne az ország szempontjából. Van értelme, csak többen kéne hogy legyünk.

...

Ugyanakkor most nem érdemes ilyesmit bemutatni, mert most a kurzus uralkodik ezen a dolgon. Rendkívül dilettáns és hozzá nem értő emberek milliárdokat kapnak, hogy ezt a Petőfi-kérdést rendbe tegyék. Valószínűleg rendbe is teszik egy életre, és akkor majd jövök én a Gesztivel. Hát nem a Vígben, hanem egy másik színházban.”

Nyitókép: MTI/Czimbal Gyula

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 141 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2022. augusztus 08. 01:36
Dés? Na, és...?
bandee1
2022. augusztus 07. 22:05
EZ ÜBERMENSCH NÁCI BESZÉD!
Nabakker
2022. augusztus 07. 20:50
Hiányzik az nigyen lóvé mi? Geci!
kaltran
2022. augusztus 07. 20:40
Nem tudom, hogy magadtól vagy ennyire hülye, vagy V. Mariska mérgezte meg agyad-lelked Túl későn váltál el tőle, öreg hiba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!