Régi igazság, hogy az ateisták hite sokkal erősebb, mint a vallásos embereké

2022. augusztus 23. 12:07

Ugyanis Istenben hinni az emberség egészséges velejárója, míg tagadni Őt valódi erőfeszítést jelent.

2022. augusztus 23. 12:07
null
Kontra
Facebook

„A magyar ateisták hitvallókat toboroznak

Régi igazság, hogy az ateisták hite sokkal erősebb, mint a vallásos embereké. Ugyanis Istenben hinni az emberi természet egészséges velejárója, míg tagadni Istent, valódi erőfeszítést jelent.

A magyar ateisták ezért úgy döntöttek, hogy nem csak szervezetbe tömörülnek, hanem kampányt indítanak a népszámláláson való láthatóságuk érdekében. Szeretnék, ha az emberek tudomást vennének arról, hogy ők miben NEM hisznek. Szeretnék széles körben terjeszteni hittételeiket arról, hogy miben nem hisznek.

Amúgy kíváncsiak vagyunk, hogy milyen lehet egy ateista gyűlés. Miért ülnek és gyűlnek össze? Hogy biztassák egymást? »Gyerünk, bírd ki, már csak néhány évtized és meghalsz. Akkor majd jól kiröhögheted a hívőket. Teljesül életed célja!«

Ezek az emberek miről beszélgetnek? Ateizmusról? Mit lehet erről ennyit elmélkedni? Nem hiszek Istenben, oszt jó napot!

Mi az, amiről még beszélni tudnak az Isten tagadáson kívül? Bárcsak pókok lennénk a falon, amikor egy ilyen gyűlést tartanak!”

Nyitókép: Kontra Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
berkenye
2022. szeptember 04. 22:50
Ritka buta egy írás. "Ugyanis Istenben hinni az emberi természet egészséges velejárója, míg tagadni Istent, valódi erőfeszítést jelent." Ez nem igaz. Mi az hogy 'egészséges'? Máris negatívan beskatulyázza azokat, akik az értelemre alapozva nem képzelegnek (számukra erőfeszítést jelentően!) mindenfajta láthatatlan, megfoghatatlan machinériát. "Gyerünk, bírd ki, már csak néhány évtized és meghalsz. Akkor majd jól kiröhögheted a hívőket. Teljesül életed célja!" : ritka primitív megközelítés.
tapir32
2022. augusztus 27. 00:45
Az ateizmus puszta ellenmozgásként, mint minden ellen-mozgalom, szükségképpen foglya marad annak, aminek nekiront. A felvilágosodás sem tudott kilépni a keresztény értékek világából mert, nem tudott létrehozni egy alapjaiban más értékrendet. Bizonyos értékeket kiemelt, felerősített másokat elhagyott vagy átértékelt de, a keret maradt.
Akitlosz
2022. augusztus 23. 21:01
"Néhány" istennő csupán egyetlenegy vallásból: Gunnr Hildr Gudr Herfjötur Grimhildr Hjörprimul Hrist Hlökk Lemgalhildr Eir Pögn Geirskögul Hjalmprimul Göndul Kára Geirahöd Geirdriful Hervör Geiravör Sveidana Herja Ölrún Heltring Novila Hjörprimul Hljod Brynhildr Hruma Prúdr Hladgoudr Sveid Sigurdrífa Skagarand Mist Svanvít Randgrídr Skeggjöld Reginleif Osdi Gudr Svipul Tanngridr Sigrún Prima Skalmöld Göll Hlökk Skögul Dvisna Svanngidr Hervör Glinsvard Goldr Vald Prúdr Vus Valrun Sváva Hrund Goldr Svaneydan Nálgunk Hilda Hervif
Akitlosz
2022. augusztus 23. 20:47
A keresztények azok, akik nem hisznek több ezer istenben sem. Az ateisták ehhez már csak egyetlenegy istent tesznek hozzá. Az atyát, a fiút, a szentlelket, Jehovát és Allahot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!