A Nyugatnak meg kell mentenie az ukránokat

2022. augusztus 31. 15:21

A diktátor persze alábecsülte a védők és a civil társadalom harci morálját, de az is egyértelmű hogy a nyugati segítség nélkül Kijev nem sokra menne.

2022. augusztus 31. 15:21
null
Paul Lendvai
Der Standard

„Az orosz rendszer nem csupán az energiaszállításokkal és az atomszerencsétlenség veszélyével fenyegeti Európát, hanem egyben dezinformációs kampánnyal igyekszik megtörni a Kijevvel vállalt szolidaritást. Kérdés, hogy a szociális biztonság miatt aggódó európaiak nem mennek-e lépre a propagandának. Hogy ez ne így legyen, az múlik a független sajtó erején, de az uniós országok vezetőin és összetartásán is.

Akik reálpolitika címén a megalkuvást szorgalmazzák, és lépéseiket mindig a legutóbbi közvélemény kutatáshoz igazítják, nos, azok ezúttal is készek átlépni Ukrajnán. Ilja Jasin orosz ellenzéki politikus, akit most »álhírek terjesztésének« vádjával 10 évi börtön fenyeget, arra figyelmeztet, hogy a Nyugatnak meg kell mentenie az ukránokat. Mert a Kreml-junta akkor szenvedi el a legnagyobb csapást, ha Ukrajna fennmarad, és a háború után ajtót jelent a demokráciára.

Oroszországot pedig nem szabad egy kalap alá venni Putyinnal, bár a rendőri önkényuralom miatt a megfélemlített lakosságtól nem lehet hőstetteket várni. Az elnök népszerűsége azonban feltartóztathatatlanul zuhan.”

Nyitókép: Sergei Supinsky/ AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elfújta az ellenszél
2022. szeptember 01. 20:26
Állat. Több szót nem is érdemes vesztegetni rá
Gecorbi
2022. szeptember 01. 18:33
Ostoba Nagy Márton bejelentette O1G arsapkainak a.veget. Atbasztak fidkányt és mindenki mást is. A fidkányok ég része rájött erre, egy részének meg a nyelve O1G sheggében van.
MaBaker
2022. szeptember 01. 13:25
"Oroszországot pedig nem szabad egy kalap alá venni Putyinnal, bár a rendőri önkényuralom miatt a megfélemlített lakosságtól nem lehet hőstetteket várni. " Nem Putyin fenyegeti a népét vadászgépekkel... Biden ajánlotta az amerikai fegyvertulajdonosoknak, hogy kicsivel többre lenne szükségük a gépfegyvereknél, pl F-15-ösökre.
csulak
2022. szeptember 01. 12:21
ezt a haborut az USA tervelte ki, es rakta az orosozk es ukranok nyakaba, ugy ahogy belerangata az EU-t is ! Ezek mind veszitenek ! es az USa is vegul!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!