A Jobbik kipipálva, a Momentum felkészül?

2022. augusztus 25. 13:04

Szavazatokat nem, aktív tagokat és alapszervezeteket annál inkább elorozhat Jakab új mozgalma a Jobbiktól.

2022. augusztus 25. 13:04
null
Nagy Ervin
Nagy Ervin
Magyar Hírlap

„Jakab Péter tehát minden téren elbukott. Ennek ellenére most mozgalmat alapít, állítja, hogy a nép pártján áll, hogy marad az, aki volt és folytatja azt, amit eddig csinált. Mondja és teszi, annak ellenére, hogy sem anyagi erőforrása, sem pedig elegendő politikai tőkéje nincs ahhoz, hogy a következő megmérettetésre egy sikeres politikai közösséget építsen fel. Ez idáig ugyanis minden olyan választást elveszített, amin elindult, legyen az önkormányzati vagy éppen parlamenti, ahogy az előválasztásnak nevezett kampányakció során is cudar módon elvérzett. Jakab Péter sosem volt sikeres politikus, valójában a Jobbikban végbement kontraszelekció végterméke az ő elnöksége.

Tovább rontja Jakab hitelét az, ahogy távozott. Létezik ugyanis egy komoly erkölcsi iránytű a Jobbikon belül, amit ő is gyakorta tekergetett. A parlamenti képviselők ugyanis esküt tesznek a Szent Korona előtt, amiben azt is megfogadják, hogy ha távoznak a pártból, akkor visszaadják a mandátumukat. Jakab mégis megtartja helyét, független képviselőként folytatja munkáját. Persze, kell a fizetés, neki is meg kell valamiből élnie, csak ebben az esetben hiteltelenné válik az, amikor a »nép egyszerű gyermekeként« azt állítja, hogy utál bemenni az Országgyűlésbe, mert rossz (ő ennél csúnyább szót használt nyilvánosan) emberek dolgoznak ott.”

Nyitókép: Jakab Péter Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Burdisgarage
2022. augusztus 26. 10:12
A jobbik kipálva.
egynick
2022. augusztus 25. 20:40
Lassan a teljes magyar politikai osztály felkészül: jönnie kell egy új váltásnak, látható, hogy nem tudja a kormány a válságot kezelni. Ha marad Orbán, mini Latin-Amerika lesz Magyarországból. Ez nóvum lenne. Tényleg Kolumbiát akarunk itt a Kárpát medencében?
luisbathhelena
2022. augusztus 25. 19:01
Létezik ugyanis egy komoly erkölcsi iránytű a Jobbikon belül, Hogy micsoda, hol????
hátakkor
2022. augusztus 25. 17:01
A zsé pártján, ami egyre kisebb felülről is. Meg a gyerektartás felől. Is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!