Novák Katalin kitüntette Geert Wilders holland szélsőjobboldali politikust

2022. augusztus 25. 22:02

Ugyanígy díjat kapott gyűlöletkeltő pszichológus Jordan Peterson, akit körberajong a szélsőjobb.

2022. augusztus 25. 22:02
null
Cseh Katalin
Cseh Katalin
Facebook

„Novák Katalin köztársasági elnök állami kitüntetésben részesítette Geert Wilders holland szélsőjobboldali politikust. Ízlelgessük ezt egy kicsit. A nemzet egységét kifejező elnök egy olyan politikust tüntetett ki, aki gyűlöletbeszéd és durván kirekesztő diszkrimináció miatt rendszeresen látogatja a bíróságot. Az EU- és NATO tag Magyarország legfőbb közjogi méltósága egy olyan politikust tüntetett ki, aki egész karrierjét arra tette fel, hogy az EU szétverésén dolgozzon. Ha bárkiben pislákolt még a remény, hogy titulusához méltóan Novák Katalin minden magyar elnöke lehet, sajnos csalódnia kellett. A köztársasági elnök az állami kitüntetéseket is arra használja, hogy a fidesz szelsőjobboldali, Európaellenes kapcsolatait építse. Nincs két Fidesz.

Ugyanígy díjat kapott az egyre gyűlöletkeltőbb megnyilvánulásairól ismert, és az amerikai szélsőjobb által körülrajongott pszichológus Jordan Peterson, vagy a putyinista lobbitevékenysége miatt Mr. Oroszországnak becézett Klaus Mangold német üzletember. Novák kiüresítette, és a Fidesz szélsőségesekből álló nemzetközi kapcsolatrendszerét építő eszközzé silányította az állami kitüntetéseket. Ennek pedig a szimbolikán túlmutató jelentősége van. Azóta, hogy kitették őket az Európai Néppártból, a Fidesz egyértelműen az európai politika szélsőjobbja mellett kötelezte el magát. Ez rombolja az ország érdekérvényesítő-képességét egy olyan időszakban, amikor hatalmas szükségünk van a legfontosabb európai szövetségeseinkre.

Novák Katalin beiktatási beszédében nagyon helyesen úgy fogalmazott, hogy feladata megtalálni »azt a mélységet és magasságot, ahol a magyarok magától értetődő összetartozása van«. Geert Wilders és a többi szélsőséges kitüntetésével eddig csak a mélységet találta meg.”

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Damon46
2022. augusztus 26. 06:33
Jordan Peterson mint gyűlöletkeltő? Drága Katka, legalább 1 mondatot idézzen már Petersontól ami gyűlöletet kelthet. :D 1-et. Amúgy pontosan tudjuk, hogy miért mondja ezt. Bármi ami ellentétes az önök által oly fennen támogatott LMBQT mozgalomtól ami hemzseg a degeneráltaktól, az azonnal szélsőjobboldani és gyűlöletkeltő. Bárki bármit mond, amíg nem fogadják el, hogy ez a degenerált csoport "normális", akkor az szélsőséges faszista.
Majdmegmondomén
2022. augusztus 26. 06:29
Egy bírósági eljárás alatt álló szélső-balos "politikus" mióta szélső-jobbosozhat?
theseur
2022. augusztus 26. 05:16
Kis hülyém! segíts annyi emberen mint Jordan B. Peterson!
Magyarok Pásztora
2022. augusztus 26. 04:10
Ezek a magyar nemzet ellenségei, lásd dobrevdonátcheujhejibergszabótordaifekete stb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!