A zsidó-keresztény alapú Európa tudatos felszámolása zajlik

2022. szeptember 20. 07:21

Muszlimok milliói, szexuális elbizonytalanodás, woke ideológiai diktatúra, szankciók.

2022. szeptember 20. 07:21
null
Köntös László
megvanirva.hu

„Vegyük sorra.

Muszlimok millióinak beengedése azt üzeni, hogy Európa már nem tekinti kulturálisan folytonosnak önmagát, feladta a zsidó-keresztény civilizációval való azonosulás eszméjét. Sokáig azt hittem, hogy az illegális migráció támogatása csak valamiféle romantikus naivitásból ered, de ma már azt gondolom, hogy a migrációs projekt nagyon is tudatos, az a célja, hogy a zsidó-keresztény hagyományt mint a kulturális önmegkülönböztetés legerősebb fundamentumát felszámolja. Ha Európa zsidó-keresztény hátterű kulturális karaktere megszűnik, azzal maga Európa szűnik meg.

A tömeges szexuális elbizonytalanodás és útkeresés valódi okainak a feltárása helyett egy olyan ideológia vált uralkodóvá, amely ezt a válságjelenséget egyenesen az egyéni szabadságtörekvések úttörőjeként értelmezi. Ez egyenértékű üzenet azzal, hogy Európa lemond önmaga reprodukciójának történelmi feladatáról. A szexuális elbizonytalanodás jelensége iránti tapintatot és érzékenységet meg nem tagadva, de mégis fel kell tenni a kérdést: hogy fog itt gyerek születni.  S ahelyett, hogy a döntéshozók megkongatnák a vészharangot, hogy a történelmi családmodell szétesésével Európa ki fog halni, a könnyen kiszámítható demográfiai katasztrófa semmilyen szinten nincs tematizálva, sőt a krízistünet úgy van bemutatva, mint valamiféle történelmi haladás szükségszerű következménye. Kicsit drámaian fogalmazva, de a valóságalapot nem nélkülözve, azt kell mondjuk, ez az ideológia a megtervezett kihalás programszintű támogatása.

S itt van most a háborúra adott szankciós-politika, amely tökéletesen alkalmas Európa gazdasági kifektetésére, annak minden fizikai és lélektani hatásával együtt. Ez a tél nem fogja megerősíteni az európai tudatot a szolidaritás amúgy szép eszméjével, hanem soha nem látott depressziós hullám veheti kezdetét. Sokat el lehet tűrni, ha van lelkesültség. De ha az Európa-eszme kiürül, akkor a várható megpróbáltatások egy megállíthatatlan illúzióvesztés, dekadencia és anarchia felé nyithatják meg az utat. Ne legyen igazam.

S végül, de nem utolsó sorban itt van ez a közelgő woke-őrület, amely a tengeren túl már tombol, s amely mindennek a betetőzése, a teljes meghasonlás. Mint arra már többen is rámutattak, kibontakozóban van egy új ideológiai diktatúra, amikor már a valóság néven nevezése is kockázatos lesz, s civilizációnk alapfogalmait dobhatjuk a szemétbe. A woke-ideológia tökéletesen alkalmas eszköz az amúgy is már rogyadozó eszmetörténeti alapok teljes szétverésére.”

Kép forrása: könyvborító (The Babylon Bee Guide to Wokeness. How to Take Your Woke­ness to the Next Level by Canceling Friends, Breaking Windows, and Burning It All to the Ground. Salem Books, 2021)

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DE JÓ
2022. szeptember 23. 08:09
Döbbenetes és érthetetlen, hogy az egész önfelszámolási folyamatnak a fehér, zsidó(-keresztény?) pénzügyi elit a hajtómotorja, akik teljes befolyás és pénzügyi függőség alá vonták az egyetemeket és a kommunikációt. Az egyetemek a társadalom számára szükségesnél jóval nagyobb számban ontják a bölcsészeket, akik a megszámlálhatatlan alapítványban és kutatóintézetben egymásra licitálva, elvakultan és agyatlanul játszák a hivatásos forradalmárt. Mao-Cetung-i taktika pepitában. A fiatalokra kell bízni a kulturális forradalmat. Ha így haladunk, az eredménye is ugyanaz lesz, mint Kínában, csak ott a vallási és etnikai kvázi homogenitás miatt volt esély a felállásra. Itt nem lesz. Az egész folyamatnak nem lesz vége, amíg ezek forradalmár gyárak háborítatlanul működnek.
annamanna
2022. szeptember 20. 16:45
A "zsidó-keresztény" apád fasza.
Akitlosz
2022. szeptember 20. 15:19
Európa nem zsidó-keresztény alapú. Az ázsiai alap, annak is csak egy picikécske része. Európa kelta, római, görög, germán, szláv és persze nem utolsósorban magyar alapú. Na meg aztán eleve a "zsidó kultúra" sem zsidó találmány, hanem egyiptomi. Az egyiptomi Mózes hozzájuk érkezése előtt csak egy civilizálatlan analfabéta kecskepásztor nép voltak.
Rongyos
2022. szeptember 20. 13:34
https://www.origo.hu/nagyvilag/20220919-itt-a-dobbenetes-litvan-intezkedes.html és szegregáció...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!