Így hamisít Puzsér Róbert a transzneműség ügyében

2022. szeptember 27. 11:27

Alapvetően félreérti a transz emberek küzdelmét az elfogadás, tolerancia, sőt, hovatovább a jogegyenlőségért folytatott harcban.

2022. szeptember 27. 11:27
null
HORVÁTH LILY SCARLETT
index.hu

„Sajnálom, hogy Puzsér úrnak a Pécs Pride-ról szóló cikk kapcsán egyből egy hat hónappal ezelőtti cikk ugrik be és még mindig azon őrlődik, hogyan hívhat egy tranzición keresztülmenő nőt a saját gyereke apának. Ráadásul pár sorral lejjebb ő maga írja le, hogy az apa férfi, az anya nő alaptörvénybe illő mondatra válasz a »feleselésnek beillő szöveg«. Tehát valójában nagyon is érti, miről van szó, csak talán még hiányzott a karakterszám, hogy teljes legyen a cikk.

Végül aztán csak eljutunk a fő gondolat megfogalmazásához, vagyis hogy tulajdonképpen az író csak és kizárólag azért emeli fel a szavát, hogy ne akarjon a liberális értelmiség egy emberi krízist – amelyet konzekvensen rendellenességnek nevez – fétissé tenni, hiszen ezzel csak a jobboldalnak, Orbán Viktornak, sőt, a putyini propagandának ad muníciót! Mintha a propagandához valóban szükség lenne bármiféle alapra, ahogy azt az elhíresült négykérdéses »Gyermekvédelmi Népszavazás« tragédiája is mutatja.

Valójában ez lehet az, amiben alapvetően félreérti a transz emberek küzdelmét az elfogadás, tolerancia, sőt, hovatovább a jogegyenlőségért folytatott harcban, miközben lássuk be, sokszor maga a puszta létezésünk is megkérdőjelezhetőként kerül bemutatásra. Magyarországon tulajdonképpen az állam – minden előzetes társadalmi vagy politikai párbeszéd nélkül egyszerűen törvényileg korlátozta a nemváltást, annak ellenére, hogy ennek jól bejáratott és logikusan felépített menete volt. De ehhez egy évek óta rendeleti kormányzás alatt élő országban a magyar béka már rég hozzászokott. Csak kívülről látszik, hogy forr a víz.”

Nyitókép illusztráció. Fotó: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2024. január 24. 23:01
Zsat Azokból lesz az ÉTICSIGA... Kakaós...:-)
survivor
2024. január 24. 22:59
Nemváltás. Y kromoszoma le cserélese X-re? Aki 5 eve gyereket csinált, az ma gyereket szül ? Petefészke/ vezetője , méhe hüvye lesz ??
mustarharmas
2022. szeptember 27. 22:50
de nívótlan érvelés ez a hölgytől....... gondolom, ennyit tud....
Zsaturnuzs
2022. szeptember 27. 21:15
A kulisszák mögött már melegítenek (ajaj...) a nemnélküliek és a kétneműek. Ugyebár milyen aljas hozzáállás már az, hogy valakit mindenképpen el akarnak könyvelni férfinak vagy nőnek?!?!?!? Mi lesz azokkal, akik férfinak is és nőnek is érzik magukat? Horváth Lily Scarlett fasiszta kormányunkat támogatja ebben, miközben alapvetően félreérti a KÉTNEMŰ emberek küzdelmét az elfogadás, tolerancia, sőt, hovatovább a jogegyenlőségért folytatott harcban, miközben lássuk be, sokszor maga a puszta létezésük is megkérdőjelezhetőként kerül bemutatásra a putyini propagandában. És akkor még nem szóltunk azokról, akik magánszférájuk védelmében küzdenek azért az alapjogukért, hogy NE TARTSÁK NYILVÁN A NEMÜKET, mert senkinek semmi köze hozzá, hogy ők éppen minek érzik magukat. Napokon belül indul a népszámlálás, és a liberális értelmiség egy emberi krízis fölött szemet hunyva támogatja a magyar államot, hogy az önkényesen, minden előzetes társadalmi vagy politikai párbeszéd nélkül egyszerűen agyonhallgassa a NEMNÉLKÜLIEK létezését, annak ellenére, hogy erre jól bejáratott és logikusan felépített menet nélkül is lehetőséget adhatna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!