Másodlagos frissességű nácik

2022. november 08. 14:48

Ukrajna amerikai nagykövete szerint a humanizmusnak nyoma sincs Oroszországban.

2022. november 08. 14:48
null
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Nemzet

„Nézzük, miről is van szó:

»Okszana Markarova, Ukrajna amerikai nagykövete azzal vádolta Ferenc pápát, hogy figyelmetlenül olvasta az orosz irodalom klasszikusát, Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkijt« – közölte a Ria Novosztyi.

Ferenc pápa korábban azt mondta, hogy nagyra értékeli az orosz népet, az orosz humanizmust és az orosz kultúra termékeit. A számtalan alkotó közül a pápa kiemelte Dosztojevszkijt, aki szerinte ma is mindenkit inspirál a kereszténység útján. Bevallotta az orosz és az ukrán nép iránti szeretetét is, és megerősítette, hogy a Szentszék megteszi, amit tennie kell az ukrán válság békés megoldásáért.

Erre reagált az ukrán nagykövet közösségi oldalán: »Úgy tűnik, a pápa valahogy figyelmetlenül olvasta Dosztojevszkijt. Számos más író műve, köztük Puskin, Kuprin, Bulgakov, valamint a régió valódi történelmének felületes tanulmányozása is azt mutatná, hogy humanizmusnak nyoma sincs Oroszországban«.

Hát… erről van szó…

És akkor kíséreljük meg elmagyarázni Okszanának, mi a különbség a hazafi és a náci között!

A hazafi – megengedem – gyűlöli ellenségeit. Mindazokat, akik megszállják a hazáját például, vagy megtámadják, vagy leverik a forradalmait, akik eltüntetik a térképről, akik megerőszakolják az asszonyait, megölik az apját és a fiait, vagy »csak« ráerőszakolják életvitelüket, ideológiájukat, rögeszméiket. (Ki is akar itt például genderőrületet, woke-világot, képrombolást, a múlt eltörlését – na ugye…)

A hazafi gyűlöli ezeket és harcol ellenük. Ha a harc értelmetlen, akkor »alámerül és kibekkeli őket«.

Ellenben – és most nagyon figyelj Okszana! – a hazafi soha, de soha nem tesz egyenlőségjelet az őt megszálló, leverő, megerőszakoló, kifosztó stb., stb., és az ellensége egész népe, nemzete közé. És soha nem vonja kétségbe és nem gyalázza ellensége népe, nemzete kultúráját és hagyományait. Ilyet csak a náci tesz.”

Nyitókép: Nicholas Kamm / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szürkeSzarvas
2022. november 09. 11:29
A CIATimi hasonlóan vonzó arc.
szintetikus
2022. november 09. 07:47
Bayer menjen ki és nyomozza ki. Esetleg maradjon kint is. :D
LancelotDuLac
2022. november 09. 00:44
A sztálini hagyományok országában a humanizmusnak nyoma sincs - ezt a hülye is tudja, seggfej!
shatterhand
2022. november 08. 21:46
lol, bráner bayer már semmi koherenssel nem tud előállni vö.: Deutsch Tamás fenntartja véleményét: Ruszkik haza! 2022. november 8. 7:17 A fideszes politikus megjegyezte: Gyurcsány Ferenc a saját házában is fogadta az orosz elnököt. Deutsch Tamás továbbra is egyetért korábbi bejegyzésével, írja a Telex. Emlékeztettek: amikor az oroszok annektálták a Krímet, Twitteren írta a fideszes politikus: „Lassan mondom, hogy Putyin is megértse: RUSZKIK HAZA!” Amikor felvetették neki, hogy Orbán Viktor nem feltétlenül gondolja így, és „ezt esetleg neki is el kellene mondani”, Deutsch így válaszolt: az „meglehetősen hülyén nézne ki”, hiszen tőle hallotta. Gyurcsány Ferenc a saját házában is fogadta az orosz elnököt Az RTL Híradó most megkereste Deutschot, hogy egyetért-e korábbi állásfoglalásával. Az fideszes EP-képviselő sms-ben válaszolt: Ismét lassan mondom, hogy most MZP és Önök is megértsék: RUSZKIK HAZA” – írta. Hozzáfűzte, hogy Márki-Zay korábbi szövetségese, Gyurcsány Ferenc a saját házában is fogadta az orosz elnököt. https://mandiner.hu/cikk/20221108_belfold_kulfold_deutsch_tamas_ruszkik_haza_orban_viktor_marki_zay_peter_vlagyimir_putyin na putyinista birkák, itt egy jó nagy kognitív disszonancia a seggetekbe
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!