Az esőerdők védelme? Dehogyis, inkább Sorosé!

2022. november 06. 20:31

A Rainforest Alliance az esőerdők megőrzéséért jött létre. Csakhogy a háttérben felbukkan Soros is.

2022. november 06. 20:31
null
Bódi Ábel
Bódi Ábel
Kontra

„Ismerős a Rainforest Alliance logója? Egy béka terpeszkedik a pecséten, ami azt üzeni, hogy a szervezet »esőerdőbarát«. Olyan termékekre rakják rá az emblémát, amelyek megfelelnek a cég szigorú feltételeinek, miszerint etikusan termesztik vagy állítják elő.

Volt már, aki megkérdőjelezte azt, hogy a működésük valóban környezetbarát. Arra hivatkoztak, hogy nagy, környezetszennyező vállalatokat »mosnak zöldre« lekövethetetlenül, de ezeket a pereket a Rainforest Alliance (RA) valahogy mindig megnyerte.

Tény, hogy sok esetben valóban a lekövethető és természetbarát módon polcra kerülő ételek, illetve egyéb termékek kapják meg a pecsétjüket. Ezzel eddig még nincs is semmi baj, csak mint a legtöbb esetben, itt is alig két lépéssel eljutunk a globohomo-elitig.

Miért csinálják? A magukat emberbarátnak és környezetvédőnek beállító mágnások, nagyvállalatok és politikusok általában csak a fókuszt szeretnék másra irányítani egy-egy sötétebb ügyletükről, vagy csak simán jóemberkednek. Ez nagyjából ugyanolyan, mint amikor a politikusok a választási hajrában kiskutyákkal pózolnak, mások a környezetvédő aktivizmussal terelnek.

A Rainforest Alliance-nál is hasonló a helyzet. Daniel Katz, az egyik alapító ugyanis igazi görögdinnye. Katz olyan NGO-nagyágyúk fedélzetén is szolgál(t), mint a People for the American Way (PFAW), a deklaráltan progresszív politikai civil szervezet, amelynek a célja, hogy megdöntse a keresztény értékeken nyugvó társadalmi berendezkedést. Különféle listákat vezetnek az általuk jobboldalinak vélt közéleti szereplőkről.

Áldatlan tevékenységeik közé tartozik még a választási kampányok finanszírozása, amelynek keretében 2014 és 2016 között 700 ezer dollárt (jelenlegi árfolyamon ez közel 300 millió forint) adományoztak a republikánusok ellen induló jelölteknek.

Honnan volt erre pénzük? Nem is tagadják, hogy az egyik legnagyobb pénzforrásuk Soros György Nyílt Társadalom Alapítványa.

Hogy Katz vajon hasonló elvek mentén dolgozik-e a Rainforest Alliance-nél, azt nem tudni, de politikai aktivitása mit sem csökkent. Sőt, a kezdetekben még mindkét szervezetet ugyanolyan odaadással szolgálta, és elveit mai napig vallja. A RA és a PFAW tehát közös morális alapokon nyugszik.

Ideje lenne végre a fenntarthatóság álcáját lerántani ezekről a NGO-król, és a saját kezünkbe venni a Föld jövőjének sorsát.”

Nyitókép: MTI/Mandiner szerkesztés

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2022. november 08. 21:23
Sorosról nekem úgy spontán ez jut eszembe: Nemzetünk démona, rossz szelleme Soros, Küzdelmünk ellene nehéz harc és szoros. Nála ármány, hitszegés megszokott rutin,. Szutykos gyülöletet szór ránk e Rasputin. Népünk hütlen gyermeke e tékozló fiú, Hogy bünbánón megtérjen, ahhoz ö túl hiú. Inkább még támadja hös népét konokul, Bünlajstromából mint aggastyán sem okul. Midászi vagyonát bösz hatalomra váltja. Kétes üzelmeit csupán istenünk ha látja, Kivel ö konkurál, mint "földi helytartója", Nem lesz már ideje, hogy vétkeit lerója... Hej, döntsd a Sorost ne siránkozz, Ne raplizz minden kis fullánkhoz. Tudd, ö utálja mindkét nemzetét, Elcserélte öket sok fura szerzetért. Ö maga köré gyüjtötte hiénák hadát, Harcias csalókat és nem kevés banyát. Vagyonát mutyikkal szerezte, toldotta, Züllött rajongóit ránk böszen bujtotta. Dühödt haragja miböl táplálkozik? Minden tette mögött a suska lakozik. Kezét tette volna magyarok pénzére, Ám bátor Viktorunk ütött a kezére. E szörnyü blamázst ö el nem feledé, A világ vad farkasait ezért összeterelé, Életét tette rá, hogy ezt megbosszulja, Mérgezett törét a magyarokba szúrja.
tevevanegypupu
2022. november 07. 09:49
Hát persze..hiszen Soros támogat olyan dolgokat, személyeket is, akik valóban megérdemlik..bár nem ez a cél. Ezek a személyek, dolgok, vállalatok elterelik a figyelmet..egy filantróp képét mutatják..egy sötét gazember elé tolva..
Bátya62
2022. november 07. 09:00
Talán arról van szó, hogy a csatlakozó vállalatok némi apanázs ellenében megkaphatják a bélyegzőt, persze ezért kapnak egy sémát, hogyan tegyék környezetbaráttá, vagy annak látszóvá a céget, terméket. A vállalkozás így előnybe kerül, a szervezet pedig élhet, virulhat, befolyásolhat.
jóember
2022. november 07. 05:16
Nem is tudom mi lesz velünk ha Soros feldobja a bakancsot: megöl bennünket az unalom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!