Számunkra mindig Magyarország az első!

2022. november 30. 20:08

A konszenzuson alapuló döntéshozatal eltörlése megfosztaná a kisebb tagállamokat érdekérvényesítési lehetőségeiktől.

2022. november 30. 20:08
null
Gál Kinga
Facebook

„Az Európai Parlament Külügyi Bizottsága ma szavazott az Unió közös kül- és biztonságpolitikai, valamint védelempolitikai éves jelentéseiről. A jelentések a minősített többségi szavazásra való áttérést sürgetik az egyhangúság helyett az Unió külügyi kérdéseiben. Ez nemcsak az alapszerződéseket, hanem az Európai Unió alapvető érdekeit is sérti.

A konszenzuson alapuló döntéshozatal eltörlése megfosztaná a kisebb tagállamokat érdekérvényesítési lehetőségeiktől, a számukra legfontosabb kérdésekben sem tudnák megjeleníteni szuverén nemzeti érdekeiket. Ezt nem fogadhatjuk el, mert számunkra mindig Magyarország az első!”

***

Kormányinfó: A Bizottság elismerte, a magyar újjáépítési terv a legkiválóbbak között van

Korábban beszámoltunk róla , hogy szerda délután 14:30-tól Kormányinfót tart Gulyás Gergely, Navracsics Tibor és Szentkirályi Alexandra. A délelőtt folyamán megírtuk, az Európai Bizottság másfél év után jóváhagyta a magyar helyreállítási tervet . Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter azt mondta, hogy a Bizottság döntése nem okozott meglepetést.

Nyitókép: Gál Kinga Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
209158783
2022. december 01. 14:31
Korábban már szó esett arról - Kubatov szerencsétlen megszólalása kapcsán - , a fideszes káderek mindig összekevernek dolgokat. Most pl. a vétót a konszenzussal téveszti össze ez a szellemileg magasan kvalifikált EP képviselőjük. Pedig elég lett volna megnézni az idegen szavak szótárát, hogy kiderüljön, bizony nem azonos a kettő.
ericco
2022. december 01. 12:40
Es ugyanez az erv miert nem fordul meg a fejekben a belpolitikaban? Minden ellenzeki, civil, stb. kezdemenyezes az EU legaranytalanabb valasztasi rendszereben elert ketharmaddal van lesoporve az asztalrol. Eleg ketszinu, hipokrata gondolkodas. A demorkacia mar csak ilyen, a tobbseg dont, legyen az a magyar parlament, EP vagy az ET. Ha nem tetszik, ki lehet irni a Huxit nepszavazast, hajra.
tevevanegypupu
2022. december 01. 09:46
Márpedig eltörlik, ebben biztosak lehetünk. csak akkor hivnak majd be bennünket,, ha valamit helyeselve alá kell irni. lassan palesztinok leszünk az EU-ban..ahogy Morvai Krisztina nagyon találóan kkifejezte a magyar belpolitikával kapcsolatban is..
backdrive
2022. december 01. 08:40
Biztos nem az a magyarok érdeke, hogy ne kapjanak Uniós pénzeket :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!