Trumpot se kiköpni, se lenyelni nem tudják

2022. november 11. 18:23

Be kell látni ugyanis azt, hogy a republikánusoknak van egy úgynevezett „Trump-bajuk”. Interjú.

2022. november 11. 18:23
null
Magyarics Tamás
Vasarnap.hu

November 15-ére Donald Trump nagy bejelentést ígért. Itt jelentené be indulását a következő elnökválasztáson?

Minden bizonnyal, ez lehet Donald Trump »bombasztikusan« beharangozott jelentése. Ugyanakkor látni kell, hogy Donald Trump a félidős választások egyik ki nem mondott vesztese. Az általa támogatott 174 képviselőjelölt és 10 szenátor és kormányzójelölt közül meglehetősen sokan vesztettek.

A saját pártján belül potenciális vetélytársa lehet Trumpnak Ron DeSantis, aki nagyon jól áll a latinók, a spanyol nyelvűek között. Ráadásul ő egy sokkal emberibb arcot tud a választók felé mutatni, mint Donald Trump. A november 15-i bejelentés Ron DeSantisnak is szólhat, hogy őt és másokat elrettentsen az indulástól. Az látszik, hogy a republikánusok között sokan nem kívánnak indulni az elnök-jelöltségért. Be kell látni ugyanis azt, hogy a republikánusoknak van egy úgynevezett »Trump-bajuk«: azaz, se lenyelni, se kiköpni nem tudják őt.

Miért?

Mert a republikánusok jobboldalán és a populisták között nagyon nagy a támogatottsága. Nem mondom, hogy ugyanannyi embert elriaszt a függetlenek közül, de a pártatlanok között– akik egyre inkább a mérleg nyelvét képviselik a választásokon –, ő nem annyira népszerű. A demokraták vártnál jobb szereplésében szerepet játszott az is, hogy nem csak a mostani elnöknek Joe Bidenről szóló referendum volt ez, hanem egyben egy Trumpról szóló is. Így Trump személye sokakat aktivizálhatott, hogy a demokratáknak szavazzon bizalmat.”

Nyitókép: Beata Zawrzel / NurPhoto / NurPhoto via AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2022. november 12. 08:35
A pojáca egy púp a republikánusok hátán..
DrPepper
2022. november 12. 05:11
Trump lehet, hogy megosztó, de Biden még népszerűtlenebb, ráadásul tökéletesen alkalmatlan. Kérdés, a demokraták kit indítanak 24-ben, ha megint Bident, ami szvsz öngyilkosság lenne, azt Trump verhetné, amivel a republikánusok stratégiailag jól járnának, hiszen négy év múlva ott állna DeSanctis. Meg persze előállhatnak egy olyan kombóval, hogy DeSanctis alelnökként indul Trump mellett, egy elég erős felállás lenne, és perspektivikus is.
LancelotDuLac
2022. november 12. 04:34
Trump halott! xDDDDDDDDDDDD Nehogy a demik még az alsóházban is megszorítsák a repubot xDDDD (CNN) tegnapelőtt este: 191 - 209 volt a repubnak, Most 203 - 211 hely vagyis egy nap alatt +12 hely a demiknek, addig csak +2 hely a repubnak Itt pedig a szenátus: itt sem állnak rosszul a demik! Laxal (rep) már csak 0,1%-al vezet, de tegnapelőtt este még 1.8%-al vezetett (Nevada) 94%-os feldolgozottságnál 48.5 - 48.4 Kelly (dem) már megnyerte (Arizona) most az állás 49 - 49 Az a helyzet, hogy ezek a Trumpfasiszták csak hangosak, ezért tűnik úgy, hogy "roppant erősek", miközben csak La Fontaine békai xDDDD
Szürke Testvérek
2022. november 11. 21:30
Magyarics Tamás "írása" jól sikerült semmitmondás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!