Bárhová hívnak, eléneklem a Nélküledet, mert ez a dal mindenkié

2022. november 26. 19:49

Nekünk ez a szám a nemzet összetartozását, az együtt lélegzését jelenti, és óriási öröm, hogy a közönségnek is. Interjú!

2022. november 26. 19:49
null
Nyerges Attila
Index

„Na, meg is érkeztünk az interjú egyik apropójához. Kinn volt vasárnap a Puskás Arénában? Ha igen, hallania kellett, hogy hatvanezer ember énekelte Dzsudzsák Balázs búcsúmeccsén az Ismerős Arcok emblematikus számát. 

Nem voltam ott, csak a tévében néztem, de mondták, hogy énekelték. Nem hiszem, hogy egy zenésznek, egy zenekarnak létezik ennél nagyobb öröm. Nekünk ez a szám a nemzet összetartozását, az együtt lélegzését jelenti, és óriási öröm, hogy a közönségnek is. Egy 2009-es lemezünkön jelent meg először, és a dunaszerdahelyi közönség kezdte először énekelni a DAC mérkőzésein. Az első alkalommal hatezer példányban szétosztották a szöveget, és mindenki egy pillanat alatt megtanulta.

(...)

Észrevette, hogy önálló életre kelt a Nélküled?

Természetesen. De azért ugyanúgy kötődik az Ismerős Arcokhoz. Minden koncertünknek ez a fináléja. Egyszer próbáltuk meg kihagyni, de a nézőink addig nem engedtek le a színpadról, amíg el nem játszottuk.”

Nyitókép: Illyés Tibor/MTI

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szintetikus
2022. november 28. 09:19
énekeljed nyugodtan, de az nem himnusz, hanem egy sutyerák dal, amit az orosz bérencek kisajátítottak, így nem kell komolyan venni
hegel
2022. november 27. 22:31
Csak amig az ének tart szoktam nézni a felvételeket...könny szökik a szemembe igen kell ilyen akármit is mondanak a "nagyravágyók"
Alcofrybas
2022. november 27. 21:32
Ezek szép dolgok, meg minden. De nekem ezek a Jobbik Szigetes hazafiaskodások nem jönnek be. Csak az Ákos, Dopeman, Kisgrófo, Tóth Gabi féle vonal. Az az igazi. Így élünk. Várjál. Kieg. Nagy Feró. Ő belefér. Romantic, Győzike. Ha ő velünk, ki ellenünk?
Alcofrybas
2022. november 27. 20:47
Slayer jobb. Meg a Grófo-Kozák László.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!