Süddeutsche Zeitung: Végre szembeszáll a Bizottság a destruktív magyar kormánnyal

2022. november 26. 11:47

A lap szerzője szerint az EU végrehajtó testülete végre összeszedte a bátorságát, hogy megmutassa a magyar kormányfőnek: ami sok, az sok. 

2022. november 26. 11:47
null

Végre szembeszáll a Bizottság a destruktív magyar kormánnyal, bár még nem tudni, ki nevet a végén – írja a legnagyobb német lap brüsszeli tudósítója. Hubert Wetzel emlékeztet, hogy Brüsszel milliárdok visszatartását javasolja, mert Orbán Viktor úgy viselkedik, mint egy autokrata, nem pedig úgy, mint egy kormányfő.

A szerző szerint Orbánnak édes mindegy, mint gondolnak von der Leyenék róla és

a hozzáállásáról, mivel, hogy jön-e a pénz, azt többi tagállam vezetője dönti el. 

Wetzel szerint az EU végrehajtó testülete végre összeszedte a bátorságát, hogy megmutassa a magyar kormányfőnek: ami sok, az sok. 

 

Rendkívüli: a Bizottság elfogadja a magyar helyreállítási tervet, de további feltételekhez köti a kifizetéseket

Brüsszel keményen fellép Magyarországgal szemben - írta meg szerdán a Frankfurter Allgemeine Zeitung. A német lap „megbízható" brüsszeli forrásokból úgy értesült, hogy „a Bizottság illetékes szervei arra a következtetésre jutottak, hogy Budapest nem teljesítette kellőképpen a korrupció elleni küzdelemben tett reformígéreteit". A Mandiner információi szerint azonban a helyzet korántsem annyira egyértelmű, ahogy azt a német sajtó elénk tárja.

Brüsszel nem tűri az ellenvéleményt, önkényuralmi módszereket alkalmaz – itt a REAKCIÓ GFG-vel!
Háború, katari foci vb és amerikai kampányfinanszírozás a baloldalnak. Heti hírmagyarázat és világmegfejtés, ezúttal G. Fodor Gáborral, Szilvay Gergellyel és Kacsoh Dániellel.

 

Háború, katari foci vb és amerikai kampányfinanszírozás a baloldalnak. Heti hírmagyarázat és világmegfejtés, ezúttal és .  

Nyitókép: Mátrai Dávid

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
19Vs1...
2022. november 26. 19:48
Ezen történet nem saját kútfőből származik : Volt egy púpos rabszolga - meséiről híres . Történt , hogy a derék rabszolga este fürdött a dézsában , a gazdaasszonya meglátja és megkívánja . A derék emberünk teljesíti kötelességét , oly jól hogy a gazdaasszonya jutalomért cserébe még 6 alkalmat kér . 5 alkalommal teljes odaadással - amiért az asszony meg is dicsérte - ám a 6. alkalom nem volt olyan sikeres . A gazdaasszony megsértődött és nem teljesítette ígéretét . A mi derék púpos rabszolgánk napokig törte a fejét , hogyan tudná a gazdát bírónak megtenni ezen ügyben , mígnem eljött az alkalom . Megszólítja gazdáját : uram azt ígérte a gazdaasszonyom , ha ledobok egy kővel 6 szilvát egy dobással , akkor megjutalmaz . Én ledobtam azt a 6 szilvát , de 1 a sárba esett . Megérdemlem-e a jutalmat ?
erdei nyezega
2022. november 26. 19:43
megszopjátok libsik!......lesz pénz!........ha nem tőletek...máshonnan!...de lesz!.......HUXIT!
lazsu
2022. november 26. 15:09
Brüsszelnek már évekkel korábban kellett volna lépnie. Elkéstek.
Sclerotic
2022. november 26. 13:24
Egy Hubert Wetzel úgy szeretne "láthatóvá" válni, hogy ilyeneket ír: Orbánnak édes mindegy, mint gondolnak von der Leyenék róla... Hát kedves Hubert, pontosabban kéne fogalmazni! Hovatovább a normális magyaroknak lesz lassan édes mindegy mit gondolnak rólunk Brüsszelben!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!