Gyurcsány Ferenc, a baloldal tragédiája

2022. november 04. 22:35

Mindig egészen sajátos arcátlanságnak gondoltam azt, amikor Gyurcsány Ferenc hivatkozott a hazafiság, a demokratikus alapértékek vagy éppen a nyugati gondolkozás alapjaira.

2022. november 04. 22:35
null
Trombitás Kristóf
Trombitás Kristóf
Vasarnap.hu

„Az orosz elnöknek ajándékba adott kutyát, vagy az Apró-villában elköltött, szűk körű vacsorát már nem is érdemes felhozni. Gyurcsány Ferenc sajátos, mindeddig leküzdhetetlen púpja volt a magyar demokráciának és az elmúlt évek történései azt mutatják, hogy erre a leküzdésre jó ideig még nem is kerülhet sor. Lehetett ő a rendszerváltoztatás utáni időszak messze legnépszerűtlenebb miniszterelnöke, a baloldali együttműködés legnegatívabban megítélt tagja, nem számít. Gyurcsány, úgy tűnik, állandó szereplő a magyarországi baloldalon.

És ez bizony beárazza a magyarországi baloldal mindenkori lehetőségeit is.

Minek kapcsán jutott mindez az eszembe? Talán önök is olvasták egy egészen friss, közösségi oldalas bejegyzését a volt miniszterelnöknek, amelyben arról elmélkedett – egészen vad párhuzamokat húzva -, hogy amiként Putyin sem nyeri meg az Ukrajna területén indított háborúját, úgy Orbán Viktor sem tudja sokáig fenntartani rendszerét. Ne keressék ebben a logikai párhuzamokat. Gyurcsány Ferenc már hosszú ideje örvendeztet meg mindannyiunkat szabadverseivel, amelyek Apollinaire képverseinek ziláltságát és a fiatal Kassák Lajos avantgárd hevületét ötvözik, bőven nyakon öntött, dadaista érthetetlenséggel, ám dőreség volna ezeket túlzottan komolyan venni. Gyurcsány Ferencet – persze és sajnos – nagyon is komolyan kell, de ezeket az ömlengéseket nem tanácsos.”

Nyitókép: MTI/EPA/MAXIM SHIPENKOV

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amca
2022. november 05. 20:10
A játék le van játszva. Kur Hány nem enged senkit a moschlékhoz. A Fegyenccel,aki 8szor volt börtönben ,az apjával,nem lehet nyerni. Kell még mondanom vmit Ildikó ? Marad a Fidess.
Barakka1962
2022. november 05. 17:03
Nem tudom , mert nem vagyok jogász. Talán be kell csőbe húzni az EU-t. Fel kellene jelenteni gyurcsány klárát és dobrev ferit a Hágai nemzetközi bíróságon, hogy vizsgálják ki ( vagy név nélkül ismeretlen tettes ellen), hogy a 2016 os cselekmények háborús bűncselekmények voltak-e? Azok nem évülnek el Nürnberg óta. Ezzel kb. 20 évig ellennének , de addig a gyurcsány házaspárt félre lehetne tenni.
Úttörő
2022. november 05. 13:28
Nem értem hogy mért kell Gyurcsányt komolyan venni .? Hiszen ő a legnépszszerűtleneb senki a mai napig . A kormány és hivei szerint politikusnak sem mondható senki. Hogy a fenébe van az hogy állandóan róla beszélnek ?
vemiko
2022. november 05. 12:43
gyucsótány a jobboldal jolly jokere....a biztos polgári 2/3-ad..... OrbánV Miniszterelnök Úr a Fidesz élén a biztos többséget nélküle is hozná így is....de a hugyfoltos fingós szemkilövető nélkül nem lenne konstans a 2/3-ad....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!