Gyalázatos döntés!

2022. december 08. 18:28

Nem engedünk Ausztria szégyentelen zsarolásának!

2022. december 08. 18:28
null
Kelemen Hunor
Kelemen Hunor
Facebook

„Gyalázatos döntés!

Az EU bel- és igazságügyi minisztereinek tanácsa elutasította Románia csatlakozását a schengeni övezetbe.

Ausztria vétója helytelen, erkölcstelen, észérvektől mentes, szégyentelen politikai játszmára vall. Igen, gyalázatos ez a döntés, amely valamennyi romániai állampolgár, az ország területén élő valamennyi közösség ellen irányul. A jóérzés ellen, az Unión belüli szabad mozgást lehetővé tévő törvénykezések ellen. Románia 11 éve teljesítette a csatlakozáshoz szükséges technikai kritériumokat, a schengeni övezet tagországainak támogatását élvezi, amelybe belerondított Ausztria. Álszent döntésével azt bizonyította be, miként tiporhatók lábbal ezek a közös értékek és szabályok.

Ami Romániát illeti: továbbra is folytatjuk a munkát, méltósággal, bátran, megalkuvások nélkül. Nem engedünk Ausztria szégyentelen zsarolásának!

Hisszük, hogy ezekben a nehéz időkben a szolidaritást és nem a kirekesztést kell erősíteni. Nemcsak Romániának, hanem az Európai Uniónak is erre van szüksége!”

Nyitókép: MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1000Mester
2022. december 11. 13:54
Kelemen hunyor egy takonygerincű oláhbérenc szarkupac! Szóra sem érdemes ez a magyarok szégyene!
Laci Merlot
2022. december 09. 15:47
Igaza volt Ausztriának, ha schengeni határotok lenne, elözönlenétek - igen, ti erdélyi magyarok is - a Viktorotok által gyűlölt és lenézett Nyugatot. Erre semmi szükség!
amca
2022. december 09. 15:31
Mit vártatok a labanctól. Bevittek bennünket a Nagy Háborúba. Elvesztették, és akkor megtámadtak bennünket, és elraboltak 10 000 km2etet. Ja,meg megöltek 1 000 000 magyart. Családomból 1 fő halott. 1 fő rokkant, 1 fő eltűnt. Danke, Die Labancen !
WLaci
2022. december 09. 13:23
Jahh, hogy csak a szavazatotok kellett, kedves erdélyi barátaim, Szíjjas meg nagyban kussol most?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!