A Művész úr csodálja Lilit

2022. december 29. 07:55

Karácsonyi mélyinterjút adott a Telexnek Alföldi Róbert balliberális politikai aktivista.

2022. december 29. 07:55
null
Pilhál Tamás
Magyar Nemzet

„Karácsonyi mélyinterjút adott a Telexnek Alföldi Róbert balliberális politikai aktivista. A »karácsonyi« jelen esetben nem jelző, pusztán időhatározó: éppen ekkor, az ünnepre időzítve, szenteste napján jelent meg e hiánypótló anyag, hadd töltekezzen belőle és általa a faállítással bajlódó ellenzéki újságolvasó. Már amennyiben a világvége-hangulatból töltekezni lehet. A beszélgetésben nagyjából annyi karácsony, fenyőillat, áhítat meg emelkedettség van, mint egy jóllakott hernyóban. Vagy mint Szabó Tímea üvöltéstől kidagadt nyaki ütőerében.

»Néha nagyon csinálom a karácsonyt, más években nagyon nem. Hangulatfüggő. De a csöndjét mindig meg tudom élni, azt nagyon szeretem« – mondja a politikai aktivizmus mellett időnként színészkedéssel-rendezgetéssel is foglalkozó Róbert a karácsonyról. Néha »csinálja«, néha nem. Amilyen kedve van. Ami, persze, kit érdekel, a magánügye – lenne, ha nem tárná ország-világ elé. Viszont ha már odatárja, kénytelen vagyok idézni, mivel szépen példázza, miért adtam e rovatnak a Két Magyarország címet. Ha jobban belegondolok, a Két bolygó elnevezés találóbb lett volna. Mintha két külön bolygón vagy más létsíkon léteznénk.”

Nyitókép: Alföldi Róbert Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szőke Ciklon
2022. december 30. 10:32
Nem kéne egy köcsöggel ennyit foglalkozni.
Sulammit
2022. december 29. 22:02
Állandó jelleggel csak a nyavalygását lehet olvasni, hallani ennek az Alföldinek. Így van ez a Nemzeti Színház "elvesztése" óta. Pedig él, mint Marci Hevesen, már ami a munkát illeti. Ami a magánélete sivárságát, arról nem mi tehetünk. "A Jegy.hu netes színházjegyvásárló oldal tanúsága szerint jelenleg öt műintézményben összesen 13 (azaz tizenhárom) darabban csodálhatjuk meg Alföldi Róbert színész-rendezői munkásságát. Azért csak ennyiben, mert diktatúra van. Képzeljék el, mi lenne, ha szegény nem lenne elnyomva."
Lajoss
2022. december 29. 18:03
Tomi,maradj a szimpla propagandánál,a Robi nem a te szinted.
balbako_
2022. december 29. 14:57
Lilike korlátozott szókincse találkozott a művész úr korlátozott szellemi képességeivel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!