A közösségi média és a mobiltelefon szó szerint gyilkol a fronton

2023. január 03. 06:36

Az oroszok posztoltak közösségi oldalaikon, így bombázták le őket. Nem tanulnak.

2023. január 03. 06:36
null
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

„Az oroszokra mért jelentős ukrán tüzérségi csapásról beszélgettünk. Az utóbbiról pár gondolat. Orosz források szerint szilveszteri ünneplés ment, amiről az orosz katonák posztoltak közösségi oldalaikon. Mindezt 15 kilométerre a frontvonaltól, azaz bőven a sima csöves tüzérség hatótávolságán belül. A mi protokollunk az ukrajnai frontlátogatásainkor a következő volt. Okostelefon Kijevben marad a nagykövetség széfjében. Internetkapcsolattal nem rendelkező egyszer használatos buta-telefont kaptunk, de 20-30 kilométerre a frontól azt is kikapcsoltuk. Csak akkor használtuk volna, ha feltétlenül szükséges.

A mobilhasználatot az oroszok folyamatosan figyelték. Pontosan tudták, hogy ez milyen sebezhetőség – volt, hogy az oroszok semmisítettek meg ukrán alakulatot, mert valaki felhívta az édesanyját. Ez kb. olyan okos, mint éjjel rágyújtani a lövészárkon kívül. Szóval ezek az oroszok, akik 8 éven át kihasználták az ilyen típusú hibákat, képtelenek az alapvető biztonsági szabályokat betartatni. Orosz források szerint is súlyos fegyelmi problémák vannak.

Nem azt mondom, hogy ukrán oldalon nem – 22 elején sok ilyen eset volt, de ők jobban megtanulták, hogy a közösségi média+mobiltelefon szó szerint gyilkol a fronton.. Egyszerűen megdöbbentő ez az eset 10 hónappal a háború kezdete után. Ráadásul ez 10 napon belül a második.”

Nyitókép: MTI/EPA/Roman Pilipej

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amca
2023. január 04. 06:41
Ezt a kobik már eljátszották a Jom Kippuri háborúban. Juszuf, megadom a pénzed. Hol vagy ? Itt . Puff. Erre az arabok. Grün, megadom a pénzed,hol vagy ? Ok. Ki keres. Én Juszuf ! Puff. Még 1 hulla.
Kivűlálló
2023. január 03. 18:09
Ritkán értek egyet Demkóval, de ez is egy ilyen eset!
ThuleanPerspective
2023. január 03. 17:04
Szibériai parasztgyerekeket nehéz kontorllálni, akik vadul nőttek fel, nem szocializálódtak normálisan a társadalomban, nem annyira fogják betartani a felettesek utastásait. Ez a "ráérünk még" + "majd lesz valahgy" mentalitás.
nempolitizálok
2023. január 03. 14:00
Tanultak az oroszok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!