Kurvára unlak titeket

2023. február 13. 09:37

Azt az őrjöngő fanatizmust, amit az ukránszimpatizáns oldalon érzékelek, nem látom még a szélsőbb szélsőjobboldalon se.

2023. február 13. 09:37
null
Martin Ethelwolf
Martin Ethelwolf
Facebook

„Elég vészesnek tartom a jobboldal oroszbarátságát, sőt magát a (nem gazdasági értelemben vett) »keleti nyitást«, és ennek a magam módján nem egyszer hangot is adtam. De azt az őrjöngő fanatizmust, amit itt az ukránszimpatizáns oldalon érzékelek, nem látom még a szélsőbb szélsőjobboldalon se. (Inkább cinizmust.)

Az imént okádós jellel kommentelt alám egy nő, amiért rosszat írtam szegény »traumatizált dniprói polgármester« kapcsán. A szegény traumatizált fasisztát védi a »liberális«. De viccelődni se lehet, félreállni se, elfordulni se. Mert az köpenyegforgatás meg orbánizmus. A határon túli magyarokat említeni putyinizmus. Amerikát bírálni putyinizmus. A legputyinistább putyinizmus az, ha »egyrészt-másrészt« módon gondolkodsz, ne adjisten beszélsz a háborúról.

Mert itt most aztán fel lettek függesztve a sokat hangoztatott elvek, háború van, a gondolkodás meg a kritika, meg az autonómia csak békeidőben megengedett. Oda kell állni, szolidaritást mutatni. (A »szolidaritás« ez esetben leginkább facebookhuszárkodást, főleg mások basztatását jelenti, vagyis elég kényelmes áldozathozatal.)

A balliberális oldal mindig kiröhögte a jobboldalt annak pátosza miatt. Nincs nevetségesebb, mint a nemzethalálvízió. De lám, tőlük se idegen a pátosz, ha az ukránokról van szó. Korábban Amerikáról. 2001 szeptember 11-én szinte lincshangulat volt, annyira szolidárisnak kellett lenni az amerikaiakkal.

Még elsős voltam, amikor az osztályban vigyázzba álltunk Vietnamért, és mindenkinek be kellett adni egy forintot valami segélyalapba.

Kurvára unlak titeket.”

„Addig tart a civilizációnk, amíg vannak könyveink" - Farkas Attila Márton a Mandinernek

Baloldalinak vallja magát, de néha szeret jobboldalit játszani - a Kafka-novellákon hangosan röhög, közel áll hozzá az ateista Camus, a kármelita misztikus Keresztes Szent János, Eckhart mester és Besenyő Pista bácsi. Ja, és nemrég megírta eddigi élete fő művét. Nagyinterjúnk!

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gamemaker
2023. február 14. 17:26
Sajnálom azokat az ukránokat akik nem ezt akarták, de nem sajnálom azokat akik megválasztották ez a bohóc szinészt vezetőnek. Mármint hogyan is van ez? 1. Amikor megválszatották az amerikaból pénzelt zselikét igért mindent az országnak lasd korrupció megszüntetése - a vilag egyik legkorruptabb orszagai ukrajna (lásd a segélyszállitmanyok lenyúlása eladása). Igért NATO-t EU-t tejjel-mézzel folyó Kánaánt (aki nem ismeri ezt a városnevet a Biblia ószövetségi részében olvashat róla márha a kommunista elvei engedik ezt). 2. A Biden papa választasi győzelem után zselike rögtön lefeküdt nekik és megrángatta az orosz medve bajszát (az ukrán orosz kisebbseggel való banásmóddal - ami rosszabb ahogy bánik most a magyarokkal, és az országa területét (biztos jó pénzért) átengedte a NATO -Oroszország párharcnak (amiben a NATO katonák nem vesznek részt csak az ukránok), Zselike kéri a felvételét a NATI-ba és az EU-ba. 3. Hopp minden feltétele meg van a háborúnak. Oroszország lép védi a népet és az érdekeit, lerohanja ukrajna orosz lakta részét. 4. Hopp az EU igér fűt-fát mindenféle segitséget szankciókat (amiknek semmi értelme oroszország köszöni jól van a szankciók ellenére is.) amivele ki jár jól csakis amerika nameg egy-két EU fejes pl. Guy gay érdekelt az LNG hajózás üzletben mily meglepő a szankciók csak is az ő zsebét tömik, biztos hogy Ursula mama is gazdakszik a szankciókból csak meg nem derült ki hogyan. De hopp porszem került a gépezetbe a magyar kormány nem állt be a bólógatójánosok közé nem kér a szankciókból nem támogatja vakon ukrajnát aki bele akart szólni a magyar választasokba is de a magyarok NEM KÉRNEK UKRAJNÁBÓL amint látható a választási eredmenyekből is. Lehet szidni habzó szájjal azokat akik nem állnak be vakon az EU politikája mögé de de ez van, az EU nem kötelezhet mindenkit hogy az elvakult nezetei yzó nelkül elfogadja, ez nincs benne az alapitó okiratban.
LancelotDuLac
2023. február 14. 08:45
"Kurvára unlak titeket" - mondjuk, ha naponta leszopnál egyszer, bearanyozhatnád az életedet, kisköcsög.
toyoda
2023. február 14. 05:02
"FOS" - nak ez lenne a lenyege, hogy egybehangzó ukrán imádat öntse nyakon az országot. Mivel, van más vélemény is a FOS-on kívül, ezért nem "szabad" a sajtó. És mivel nem teljes az ukrán imádat, ezért nem tudja a FOS elvégezni a valódi feladatát, "szabadon" hipnotizálni a tömegeket.
igen de nem
2023. február 13. 23:19
A "Minden egér szereti a sajtot" mesekazettán mondta mindig talán a Hacser Józsa a Somának ,hogy tutyimutyi
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!