Együttérzünk Ukrajna népével és elítéljük az orosz agressziót

2023. március 07. 15:40

De a nemzeti kisebbségek korábban meglévő jogainak maradéktalan visszaállítására kérjük a kijevi hatóságokat.

2023. március 07. 15:40
null
Gál Kinga
Facebook

„A mai parlamenti felszólalásomban elmondtam, hogy együttérezve az édesanyákkal, a feleségekkel, keresztényként, magyarként, – személyesen anyaként pedig különösképpen is – egyet tudunk: nem táplálni akarjuk ezt a háborút, hanem be akarjuk fejezni.

Ahogy az Európai Parlamentben is rendszeresen hangsúlyozom: Együttérzünk Ukrajna népével és elítéljük az orosz agressziót. Magyarország mindent megtesz az ukrán emberek megsegítése érdekében.

Európa gazdaságát romba döntő szankciók és a világháborús eszkalációt kockáztató fegyverszállítások helyett, európai béketervre lenne végre szükség. Az életek védelmét csak a béke jelentheti a háború elhúzódásával szemben.

Minden európai család és háztartás érzi a szankciós infláció egyre súlyosabb terheit. Ellenezzük az olyan brüsszeli döntéseket, amelyeknek gazdasági kárai nagyobbak, mint nehezen jósolható előnyei, és Európát jobban kivéreztetik, mint a szankcionálni kívánt Oroszországot.

Elfogadhatatlan, hogy miközben ukrajnai magyarok életüket adják a háborúban, az ukrán állam a területén élő nemzetiségi kisebbségek jogait szűkítő törvényeket hoz. A nemzeti kisebbségek korábban meglévő jogainak maradéktalan visszaállítására kérjük az ukrán hatóságokat.

Magyarország a béke pártján áll, amelyet a mai nap tárgyalt békepárti határozat is megerősít, ezért üdvözlöm a javaslatot.”

***

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
feux follets
2023. március 08. 09:51
" Együttérzünk Ukrajna népével és elítéljük az orosz agressziót...... " Nem kellene. Sem egyiket, sem másikat. Suum cuique!
tetx
2023. március 08. 00:36
Felesleges, a fuckrán szótárban nincs olyan szó hogy kérni, ez már mindenkinek kiderülhetett. Követelni kell, csak azt értik. Sőt, lehet azt mondják, miért nem ezzel kezdtük, akkor rögtön segítettek volna...
Gyikó István
2023. március 07. 22:58
Ez már a velünkszembentámasztott elvárásnak a kényszerű megfelelése....félek,hogy jövőre szavazat-vesztésselfog járni
Dorset Naga
2023. március 07. 22:48
Ezektől semmit nem lehet elvárni, ezt csak a totális vereség, vagy az azt megelőző tárgyalások fogják megoldani. Nácikkal nem lehet megegyezni éppúgy, mint a kommunistákkal sem lehet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!