Miniszterelnökünk nincs híján a fejlődőképességnek

2023. március 03. 08:53

Orbán bizonyára ismeri a mondást: a langyosakat kiköpi az Isten.

2023. március 03. 08:53
null
Lendvai Ildikó
Facebook

„Miniszterelnökünk nincs híján a fejlődőképességnek. Én már akkor is megdöbbentem, amikor itthon kijelentette: az orosz-ukrán háborúban nem szurkol egyik félnek sem. Addig azt hittem, ha valakire erőszakkal rátámadnak (utcán, családban, iskolában vagy háborúban, bárhol), akkor az ember nem közömbös: a megtámadott oldalán áll, vele érez együtt.

A kormányfő azóta belátta álláspontja tarthatatlanságát. Mondom, hogy fejlődőképes. Az interjúban már nem semleges: egyértelműen Putyin győzelmét kívánja. Közli, »elképzelni sem szeretné, mi történne, ha Oroszország elveszítené a háborút«.

Hm. És azt szeretné elképzelni, mi történne, ha Ukrajna elveszítené a háborút? Hogyan kapna vérszemet egy nagyhatalom diktátora, akinek »bejött« az agresszió? Hány háborút indítana még?

Szerencsére az interjúban ott a változás magyarázata. »A keresztény tanítást a politikában is érvényesnek tartja« – mondja. »Részt kell vennünk isten munkájában.«

Értem. Orbán bizonyára ismeri a mondást: a langyosakat kiköpi az Isten. A Bibliában így szerepel: »se hideg, se meleg nem vagy... mivel langyos vagy, kivetlek a számból.« Ezzel a 'se ide, se oda' magatartással eszerint nem lehet Isten munkájában részt venni. Pedig hogy szeretne.

Mit volt mit tenni, szakított a langyossággal. Letette a voksát. A rossz oldalra. Érvként azt is felhozza, hogy »Oroszország egy másik civilizáció«, nincs mit tenni.

Most már csak azt nem tudom, hogy a miniszterelnök meg én azonos civilizációhoz tartozunk-e. Ami az értékrendet, szokást, erkölcsöt illeti, támadtak kétségeim.”

Nyitókép: Mandiner / Ficsor Márton

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Cséfy
2023. március 04. 18:57
Nem, Ildikó néni, nem tartozunk azonos civilizációhoz. A mi köreinkbe már akkor se gondoltuk tartozónak a nénit, amikor az MSZMP KB-nál tetszett civilizátorkodni. Csókolom!
SandorL
2023. március 04. 15:08
AZ igazsag az, hogy ez a szemely a szellemi magaslatot kepezi a ballibbsi oldalon. Szoval a szellemi szintjet a ballibbnek meg mindig ez a no hatarozza meg. Ami a langyossagot illeti; O talan azt hiszi magarol, hogy meg mindig forro???!!!
olajfa1
2023. március 04. 08:47
Az "ELVESZTETT HÁBORÚ" és a "NEM GYŐZTES HÁBORÚ" között TÖBB NAGYSÁGRENDI KÜLÖNBSÉG VAN! De ezt te is tudod -sőt! te tudod igazán! aljas FŐCENZOSASSZONYSÁG! /a többi mind igaz!... JA'... HOGY NINCSEN SEMMI TÖBB!... akkor ez is 100%-ékban HAZUGSÁG! Tudod! olyan igazi "REGGEL, ÉJJEL MEG ESTI HAZUDOZÁS"!!!
Box Hill
2023. március 04. 08:28
A cenzorokat meg lehányja az Isten.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!