Kérdés, hány ukrán és mennyi felszerelés van még Bahmutban?

2023. április 17. 06:18

Ha sok, akkor aligha lehet rendezetten visszavonulni, valószínűleg ezért tartják kőkeményen a várost.

2023. április 17. 06:18
null
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

„Európa és a világ kihívásait csak a realitások felismerésével lehet kezelni, az árnyaltabb gondolkodás visszahozásával. A szürke lehet hogy nem egy szép szín, de szebb mint a vér vöröse.(Azt kérem, hogy amit nem én mondtam, annak a hátterét ne tőlem kérdezzék.) Más: milbloggerek szerint Bahmutnál az oroszok jelentősen előretörtek az északi szakaszon – ez ha igaz az utolsó aszfaltutat vághatja el. Délen Vuhledarnál is újabb orosz offenzíva van, azt úgy tűnik visszaverték az ukránok.

Bahmutnál az amerikai iratok szerint egyszer már majdnem sikerült a bekerítés – most úgy tűnik újra a közelébe jutottak ennek az oroszok – kérdés van-e elég ukrán tartalék, hogy megint visszaverjék őket. Az is kérdés, hány ukrán és mennyi felszerelés van még a városban. Ha sok, akkor már aligha lehet rendezetten visszavonulni – vélhetően (ez az én tippem) ezért tartják kőkeményen a várost. Túl sok ember és felszerelés veszne oda a visszavonulásban, és lehet reménykedni akár a közvetlen felmentésben, akár abban, hogy az oroszok kifáradnak, akár abban, hogy el tud indulni az ukrán offenzíva.”

Nyitókép: Mandiner/Mátrai Dávid

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Igazszó
2023. április 18. 10:36
Szar zsidó hohol propaganda. Hazug is, szánalmas is, aljas is. Olyan mint a zsidó, meg a hohol.
Akitlosz
2023. április 17. 18:13
"Kérdés, hány ukrán és mennyi felszerelés van még Bahmutban?" Nála pocsékabb szakértőt még nem látott a világ. Nem tud, nem ismer, de azért csak megszakérti. Fantáziája az van, azzal próbálja pótolni a tények ismeretének a hiányát.
Tehetős Totó
2023. április 17. 15:37
A didi kokemeny... Fekete Pákó
nempolitizálok
2023. április 17. 15:01
A logika szerint az ukránoknak most kellene megindítani az ellentámadást, mert 2 hét múlva már nem lesz sok ukrán Artemovoszkban. Bár szerintem ezt az oroszok is tudják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!