Ez most békét teremtett a nemzeti oldalon

2023. május 15. 10:35

Semmit sem bántam meg, amit az életemben tettem. Interjú.

2023. május 15. 10:35
null
Budaházy György
444.hu

„Van olyasmi, közéleti vagy utcai tevékenység, amibe régebben komolyabb mérlegelés nélkül belevágott, most meg kétszer is meggondolná?

Semmit sem bántam meg, amit az életemben tettem. A baloldali médiában a szabadulás óta visszaköszön, hogy kiemelik ezt az egészet a kontextusából. Volt egy terrorista állam az én értelmezésem szerint, és terrorállammal szemben terrorcselekményt nem is lehet elkövetni. Mármint fogalmilag, nem jogilag. A 2006-os brutális állami terrornak nem lett azonnali következménye. És egy csomó ember, látva, hogy azt meg lehet csinálni, hogy azokat viszik a bíróságra, akiket agyonvertek vagy meglőttek az utcán, hogy a kórházból hurcolják el az embereket, úgy gondolta, jó, ha ez így működik, hogy ha az állam így átlépte a jog határát, akkor mi is átlépjük, és akkor repült a molotov mondjuk az MSZP-irodára. Ami persze nyilván nem demokratikus megoldás.

Ha ilyen jól érti, mik voltak a motivációik, biztos gondolkozott azon is, hogy kik a Magyarok Nyilai. Van tippje?

Szerintem több ilyen, egymástól független személy is lehetett.

Nem várom, hogy neveket mondjon, de van konkrét személy, akire gyanakszik? Mégiscsak egy nem túl széles kör merül fel, akiket többnyire ismer.

Beszéljünk pár mondatot a Csintalan-ügyről. Csintalan Sándor bántalmazása volt a bíróság szemében a legsúlytalanabb vádpont. Volt, akit csak ebben marasztaltak el, és összesen másfél évet kapott felfüggesztve. Csintalan megveréséről volt egy 2008-as vallomás teljesen más elkövetőkre. A rendőrség azokat is kihallgatta, de valahogy nem sikerült rájuk bizonyítani. Ez a tanú eljött a mi tárgyalásunkra, és megerősítette, hogy ő továbbra is azt gondolja, hogy szerinte azok voltak, nem mi. Most nem tudom, hogy azok voltak-e, nem akarok neveket mondani, mert ahhoz nincs jogom, csak azt, hogy ennyire volt ez biztos.

Ha járókelőként véletlenül arra jár, amikor verik Csintalant, mit csinált volna?

Nem lehettem ott, mert lakhelyelhagyási tilalom alatt álltam.

Általában értem, hogy mit gondol az utcai erőszakról.

Biztos beavatkozom. Egyszer Novák Elődöt is meg akarták verni egy tüntetés közepén...”

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2023. május 15. 20:52
Vicc ez az ország... Terrorcsoport alapítása és vezetése, sorozatos gyilkossági kísérletek, gyűlöletbűncselekmények, rablás, a fennálló politikai viszonyok megváltoztatásának erőszakos kísérlete, és mindezért 13 év? Amerikában ezért kivégeznék..
letsgobrandon
2023. május 15. 17:39
random konzi református magyar vagyok... és csakis a moslékok visítása miatt lett szimpatikus Budaházy
Nyilas Miksa
2023. május 15. 17:23
Szabaccságot Budaházinak!
koronaszepe
2023. május 15. 15:54
Terrorista vagy, nem hazafi. Aki semmit nem bán(t) meg, amit az életében tett, az a pszichopata. Mint a terroristák általában. A patriotizmusra, hazafiságra való kényszeres hivatkozás pedig köztudomásúlag a csirkefogók utolsó mentsvára. Becsüld meg magad, többet ne vétkezzél, és többet ne halljunk rólad. Élj a családodnak, ha meg akarod változtatni a világot, változtasd meg magadat! Ennyike...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!