Amit most Oroszországban látunk, az egyértelmű lázadás

2023. június 24. 12:52

Prigozsin lázadása nem fog győzni, Putyin úrrá lesz a helyzeten, és az ukrán front sem omlik össze.

2023. június 24. 12:52
null
Bencsik Gábor
Bencsik Gábor
Facebook

„Wagner

Amit most Oroszországban látunk, az egyértelmű lázadás, egészen hasonló ahhoz, amikor az ókorban egy a birodalom határvidékén harcoló légió fellázadt az aktuális császár ellen, és megindult Róma felé. Akkor az ilyenek egy része sikeres volt, egy része nem. A szükségképpen töredékes információk alapján azt gondolom, hogy Prigozsin lázadása nem fog győzni, Putyin úrrá lesz a helyzeten, és az ukrán front sem omlik majd össze. Mégis fenntartom azt, amit a háború kitörése után néhány nappal már leírtam (visszakereshető): Oroszország önmagára nézve is tragikus döntést hozott a háború megindításával, végső soron vesztesen fejezi majd be. Lehet,  hogy területeket megtarthat majd, de Putyin álmának a nagyhatalmi státusz visszaszerzésére vége. Ebbe a háborúba tönkremegy Ukrajna, belerokkan Oroszország, óriási árat fizet Európa. Hogy mely államok lesznek a háború nyertesei? Ezen lehet töprengeni.”

Nyitókép: STRINGER / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Katona László
2023. június 24. 20:23
Szerintem lesz itt néhány megfontolnivaló minden főszereplőnek. Putyin eddig kímélő üzemmódban harcolt az ukránokkal, mivel testvérnép. De most, hogy Prigozsin puccskísérlete új tempót ránk ki az oroszokból, így már nem csak vágneréknek nem lesz kímélet, hanem Zelóék felé sem, úgy mint eddig. Nyugat pedig következtet abból, hogy ha Prigozsint keményen elintézik az oroszok, márpedig el fogják intézni, akkor nyugat felé várhatóan keményebb lesz az orosz katonai működés. Az is megfontolásra vár, hogy szabad-e még ezt a háborút tovább húzni időben, mert az tovább zilálhatja az orosz közhangulatot is. Vélem, hogy most a háború végkifejleti szakaszo kezdődni, aminek itt már nem holni eu-s szankció fogja megadni a tempóját, sem a Biden, Nato dollár és technikaküldő tempója, hanem, amit az oroszok akarnak. Az is vsz, hogy az oroszpárti államok is észlelhetően erősebb kontaktot fognak felvenni, mint, ahogy Erdogan már ezt jelezte is Putyinnak.
files32
2023. június 24. 18:46
Szopjátok putyingert míg lehet, vén hülye.
Szép Júlia
2023. június 24. 17:39
" Prigozsin lázadása nem fog győzni, Putyin úrrá lesz a helyzeten, és az ukrán front sem omlik össze." Hasonló magabiztossága volt Putyinnak Ukrajna bekebelezésével kapcsolatban. Aztán eltelt egy év és még mindig csak terv és cél maradt Ukrajna. No és még ki kellene várni, hogy a többségében ukrán területen lévő orosz hadsereg katonái, miként fogadják Prigozsin állításait, aki szintén orosz propaganda bajnok. Egy orosz állam, akinek hadserege nagy része messze a fővárostól van akár reálisan félhet is, hogy "estére" Moszkva és/ vagy az orosz ellenzéke kezére kerül. Ha Moszkva "elesik" a szégyen önmagában öli meg Putyin rendszerét. Ebbe beleértendő Orbán Viktor bukása is csak ott nem a szégyen lesz az ok. Pénz nélkül marad az oroszok felé törlesztőrészletek miatt is, Paks2 "épülő" :) alapjaival. Az lesz az új neve: Orbán temető.
LancelotDuLac
2023. június 24. 17:11
Nyertek az ukik!! az ukrajnai háború véget ér !!! XDDDDDDDDDDDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!