Csák János tök süket…

2023. július 18. 06:55

De ha Orbán Viktor úgy kívánja, néma is.

2023. július 18. 06:55
Gusztos Iván
Hírklikk

„Vannak az orbániai »kultúrának« megingathatatlan világítótornyai. Fényük ugyan nincs, de kitüntetéseik zörgését hallani.

Névsor kívánkoznék ide; magamban el is kezdtem, de aztán elborzadtam. Félelmetes belegondolni, miféle pártállami kultúra terpeszkedik abban az országban, amelyben Csák a kultúráért, Pintér az oktatásért, egészségügyért, szociálpolitikáért »felelős«. Legyen elég annyi, hogy a Magyar Állami Operaház és a Nemzeti Múzeum igazgatója a Hír Tv egyik szélső-szélsőjobboldali műsorába jár »kultúrát« terjeszteni.

Ilyen körülmények között nem csoda, ha a régmúlt megmaradt kísértetei, mint például a Zeneakadémia, hiába kiáltoznak: Csák János és az egész kormány úgy viselkedik, mint Laár András fületlen fiúja: mondhatnak nekik oktatók, egyetemi vezetők, szenátus akármit: ők csak mennek tovább, mert nem hallják… Fejük két oldalán, a fülük helyén egészen sima a bőr, az arcukon meg vastag, akár a krokodilé.

Igaz is: mit számít, mit rikoltozik csaknem az egész Zeneakadémia: világhírűek ugyan, még, de az hamar elmúlik. Egyébként is világhírükre még Orbán előtt tettek szert. Most más idők járnak, amelyekhez Ókovácsok, L. Simonok, Demeterek kellenek… Vagy legalábbis olyanok, akiknek ugyanolyan vastag a képükön a bőr, mint például Csáknak: készek elfoglalni akár világhírű egyetem rektori pozícióját, ha mindenki tiltakozik, akkor is. »Egyetemi autonómia« – piha…”

Nyitókép: Facebook

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gullwing
2023. július 18. 22:17
Ez a gusztos annak a gusztosnak a nemzője? Mert a kutyám ilyeneket mint ezek ketten bármikor szarik.
akiaki
2023. július 18. 21:27
az öreg gusztos szilárdabb szar!
zsolti123
2023. július 18. 21:18
A legszélső baloldali SZDSZ Új Degenráció alapítójának a véleménye és a Hírklikk mióta érdemes szemlézésre?
szemlelo-2
2023. július 18. 11:24
Ha jól értettem a Zeneakadémiával épp az a baj, hogy már jó ideje nem világhírűek. És tovább süllyednek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!