Hogyan bukjunk 300 milliót egy útfelújításon? Így!

2012. március 27. 13:29

Közel 300 millió forinttal tartozik a pécsi Baranya Aszfalt Kft-nek az EuroAszfalt Kft, amely azonban felvette az uniós támogatást.

2012. március 27. 13:29

Kárász János, a Baranya Aszfalt Kft. ügyvezetője az Atlatszo.hu videójában nem csak a konkrét esetről mesélt, hanem általános helyzetjelentést is tett. Ebből kiderül, hogy a közbeszerzéseken olyan feltételeket támasztanak, amelyeknek a kis- és közepvállalkozások nem tudnak megfelelni. Pedig az érdemi munkát ők végzik, a nagyobb cégeknek szinte már embereik sincsenek. Mégis utóbbiak kapják a nagy pénzt, az effektíve munkát végzőknek csak a töredéke jut. Már ha eljut.

A Baranya Aszfalt Kft. esetében az EuroAszfalt Kft. volt a konzorcium vezetője, ő kapta a pénzt, de nem fizették ki a tényleges munka jelentős részét elvégző Baranya Aszfalt Kft-t. Utóbbi felszámolási eljárást kezdeményezett a 300 milliós tartozás miatt, ami már több mint egy éve tart. Kárász szerint őket már rég felszámolták volna, hiszen ha van hozzá akarat, nagyon gyorsan megy egy ilyen eljárás. Ha viszont nincs, akkor nagyon sokáig elhúzódik.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2012. március 28. 16:27
Ja hát ez magyarország. Itt mindent lehet, még az ellenkezőjét is.
Hunor N.
2012. március 28. 16:14
Simán visszabontanám.
Szadik_1
2012. március 27. 23:07
Tipikus. Csak pénzes cég képes megfelelni a feltételeknek. Aztán pályázhat, kapja az Uniós és állami pénzeket. Fizeti az adótanácsadók, jogászok, könyvvizsgálók hadát. Az érdemi munkát az alvállakozók majd elvégzik. Aztán vagy kapnak pénzt utóbbiak, vagy nem. :)
Machiavelli
2012. március 27. 15:15
Csak van egy olyan személy az euroaszfalt mögött, aki kézzelfogható ember! Azután meg ez a szerencsétlen lesz a szemét gyilkos, aki végső elkeseredésében kinyírja azt a gazembert, aki kizsebelte!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!