Dörner: Titok, melyik Csurka-drámát mutatjuk be

2012. augusztus 31. 09:40

Az Újszínház igazgatója szerint új tárgyalási alapot jelenthet a fenntartóval, ha elementáris igény mutatkozik A hatodik koporsó bemutatására.

2012. augusztus 31. 09:40

Botorság lenne a színház fenntartója ellen menni – mondta Dörner György a HírTV Rájátszás című műsorában annak kapcsán, hogy Tarlós István főpolgármester tiltakozására levették az Újszínház műsoráról Csurka István A hatodik koporsó című drámáját. A nézői igény meghatározza a műsorpolitikát: amennyiben elementáris igény mutatkozik A hatodik koporsó bemutatására, ez új tárgyalási alapot jelenthet – tette hozzá az igazgató.

A tiltakozások zsigeriek, ad hoc jellegűek, és nincs alapjuk. Gyanakszom, hogy magáról a drámáról érdemben nem tudnék szót váltani a tiltakozókkal. Valószínűleg 90 százalékuknak fogalma sincs, mi ellen tiltakoznak. Csurka drámája az alapoktól indul el, azt vizsgálja, mi okozhatta Trianont, a magyar holokausztot – mondta Dörner a színház elleni tiltakozásokról.

A hatodik koporsó helyett bemutatandó Csurka-darab címét nem árulta el Dörner, azt mondta, „legyen ez egy meglepetés”.

Hazugság és pitiánerség állhat a háttérben – fogalmazott Dörner azzal kapcsolatban, hogy a színháztól távozó Derzsi János leütötte Pozsgai Zsolt főrendezőt. Aki velem nem egyeztet nyilatkozatokat, azokat megfeddem és elmarasztalom, ezt szóban megtettem Pozsgai Zsolttal, elképzelhető, hogy írásban is meg fogom tenni. Nekem  a munkatársaimat kötelességem megvédenem, ezért tudok visszautasítani minden ellenünk zajló otrombaságot, gonoszságot – mondta az Újszínház igazgatója.

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
grün
2012. augusztus 31. 14:12
az a tény, hogy ilyen könnyen meg tudják akadályozni egy darab bemutatását, teszem azt brusselből, nem elég bizonyíték a nemzetközi összeesküvés-izére? ez a Tarlós vak, vagy nem akar látni...?
tóth mária
2012. augusztus 31. 12:46
A cionlibsik az országos zsenik, Izraelben okoskodjatok! ott nem mertek, ugye??????
birkakaka
2012. augusztus 31. 12:20
2014 ben tessenek visszagondolni a nagy demokráciára,vélemény,gondolat,művész szabadságra.Ahol csak Roberták,Dánielek és a MAZSIHISZ érvényesülnek és ahol külső nyomásra 97 éves embert házi őrizetbe vágnak!
tóth mária
2012. augusztus 31. 12:18
savanyA A SZŐLŐ, BALOSKÁK????? jA, ÉS MÉG BUNKÓK IS VAGYTOK.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!