„Rugalmasan kemény gránitra” épült az Alaptörvény

2013. február 13. 10:09

Wittner Mária szerint elsőre nem lehet tökéleteset alkotni.

2013. február 13. 10:09

A NOL TV riportere arról kérdezte a Fidesz-KDNP képviselőit, hogy milyen gránitalapra épül az Alaptörvény, ha egy évben négyszer kell módosítani. A legtöbb képviselő, vagy miniszter – így például Hende Csaba, Pintér Sándor, Balog Zoltán, vagy Németh Zsolt – nem válaszolt kérdésükre.

Font Sándor szerint „rugalmasan kemény gránitalapra épült”, és elmondása szerint ez így is fog maradni. Révész Máriusz elmondta, az újonnan felmerülő problémák miatt voltak szükségesek a módosítások. Hozzátette, például a hajléktalankérdésben hozott AB-döntés miatt a problémát az Alaptörvényben kell megoldani. A hallgatói szerződések Alaptörvénybe foglalásával pedig Lezsák Sándor értett egyet.

Wittner Mária így nyilatkozott: „Ha mutat nekem egy embert nekem ezen a Földön, aki elsőre tökéleteset alkot, amit soha nem kell módosítani, akkor megemelem előtte a kalapom”. „Aki dolgozik, az hibát is vét” – tette hozzá. Elmondása szerint nem sok a négy módosítás egy év alatt.

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
=nessuno=
2013. február 13. 21:51
Elfogy egyszer a 2/3. Minél részletesebb, mennél többet beleírtok az alkotmányba, annál rosszabb lesz '14 után...Könyöröghettek a szociknak, hogy szavazzák meg a módosítást.:D:D:D
kaffogó hebrencs
2013. február 13. 16:41
Jót derültem a sok gerinctelen senki menekülésén :D A jelenlegi alaptörvényt annyira tekinthetjük komolyan vehető alkotmánynak, amennyire Caligula lovát lehetett szenátornak tekinteni Rómában.
Senye Péter
2013. február 13. 16:08
Egyeseknek fixa ideája, hogy lehet olyan Alaptörvény, amelyben a társadalom minden problémájára lehet, sőt kell megoldást találni. A hiányos, nem tökéletes alkotmányt a józan ész egészítse ki.
oroszlán
2013. február 13. 15:35
Emelik a kommunizmus áldozatainak kárpótlását - 2013. január 24., csütörtök Az idén január elsejétől ötven, majd a 2012-es alapot figyelembe véve jövőre újabb ötven százalékkal emelkedik az egyes, tartós időtartamú szabadságelvonást jogtalanul elszenvedettek, így a Szovjetunióba kényszermunkára hurcoltak, a rendőrhatósági őrizet mellett munkatáborban fogva tartottak, az 1956-os forradalomban részt vevők és az 1945 és 1963 közötti koncepciós perek elítéltjeinek juttatása. Wittner Mária (Fidesz) ’56-os halálraítélt (képünkön) a Kormányzati Információs Központ közlésére reagálva kiemelte, régi nagy adósságot törlesztettek. Úgy fogalmazott, az érintetteket szenvedéseikért kárpótolni ugyan nem tudják, ám a kabinet e lépéssel tiszteletét fejezi ki a szörnyű kor áldozatainak. Hát ebböl megint nem lett semmi ennyit az igérgetésekböl
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!