A katasztrófavédőket szemlézte Orbán és Pintér

2013. március 20. 12:46

Pintér Sándor és Orbán Viktor ismét terepszemlén járt: eldöntötték, hogy új ruhát adnak a katasztrófavédelemnek.

2013. március 20. 12:46

A kormany.hu YouTube-csatornájára feltöltött videóban Orbán és Pintér Sándor belügyminiszter köszöntötte a katasztrófavédelem embereit, majd az autóba visszaülve beszélgettek. Pintér ezt mondta: „Na ezt a ruhát fogom lecseréltetni, láttad, hogy már milyenek? Abszolút szakadtak!”, majd hozzátette: „Ezeket a ruhákat még mi vettük '98 és 2002 között. És semmit nem költöttek rájuk!

A videóból később kiderült: Pintér Sándor parancsba adta, hogy vizsgálják felül a tűzoltók és katasztrófavédelmisek bevetési ruházatát. „Olyan öltözékben találtam embereket, amely már méltatlan a jó munka elvégzéséhez. Mi kiváló munkát várunk el a munkatársaktól, ehhez a kiváló munkához azonban megfelelő eszközök kellenek, megfelelő védőruházat kell” – mondta a belügyminiszter. Reményei szerint 2013 decemberéig valamennyien új ruhát kapnak majd. Emellett új gépkocsikkal és mobil laborokkal is gazdagodnak a katasztrófavédelem dolgozói.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ursula
2013. március 20. 23:09
"Nem unalmas itt ülni és dolgozni?" kérdezi Pintér. Ez most tényleg ennyire sötét?
FOB
2013. március 20. 22:47
Szóval ez így megy. Nem tetszik a miniszer úrnak a ruha (amit mellesleg ők állítottak rendszerbe), akkor pikk-pakk lecserélik. (Gondolom jó pénzért legyártja vmi haver még meg sem alakult cége.) Holnap a Hende meglát egy szembejönni egy digitmintás ruhás amcsi katonát és megindul a nyáltermelődése, hogy nekünk is ilyen kell és év végére már rendszerben is lesz? Azt mondják, hogy az erős hadsereg fegyverkezik, a gyenge hadsereg ruházkodik. Miért nem az osztrákok gépeit nézed meg? Nem, nehogy nagy teljesítményű hómarókat, nagy teherbírású darukat, trélereket vegyetek. Minek? Majd az új ruhában puszta kézzel lehet szanaszét szórni a havat, és arrább rakni a kamionokat, gépkocsikat. Pintér, egyszerű vagy mint a faék. Egy rendőrörs vezetését se merném rád bízni (benzinkútét meg főleg nem), nemhogy egy BM-et. Ui: Legalább a meglévő gépekre vennétek téli gumikat.
Secnir
2013. március 20. 19:54
" „Ezeket a ruhákat még mi vettük '98 és 2002 között. És semmit nem költöttek rájuk!” " -ebből kiderül, hogy pintér úr nem látott még 11 éves ruhát. egy tűzoltó ruhája jó, ha négy évet kibír. ". Mi kiváló munkát várunk el a munkatársaktól, ehhez a kiváló munkához azonban megfelelő eszközök kellenek, megfelelő védőruházat kell” " -itt a kulcs: 'megfelelő eszközök'. tehát nem vonulóautó, nem mentésre alkalmas járművek, hanem ruha. mert az a baj. tippelhetek? narancssárga lesz.
chack
2013. március 20. 18:51
Belügyminiszter! Ne álljon fel a bársonyszékéből! Ha már végképp tarthatatlan a helyzet, üljön át egy másikba!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!