Öngyilkosság lenne induló árfolyamon forintosítani

2013. november 26. 09:24

Z. Kárpát Dániel szerint a felvétel idején érvényes forintárfolyamon kellene átváltani a devizahiteleket. Cséfalvay Zoltán szerint ez egyenlő lenne az öngyilkossággal.

2013. november 26. 09:24

Z. Kárpát Dániel Jobbikos képviselő szerint a devizahiteleket a felvételkori árfolyamon kellene forintosítani, és a kormány csak látszat megoldást végez, miközben a Kúria döntésére vár.

Cséfalvay Zoltán, az NGM államtitkára szerint ez a megoldás romba döntené az országot. „Önök javasolták a hitelek felvételkori árfolyamon forintosítását, de ez gazdaságilag kivitelezhetetlen; egyenlő az öngyilkossággal. Ha mindenképpen romba szeretné dönteni ezt az országot, akkor javasolja csak sokszor. Mi nem vagyunk hajlandók ehhez asszisztálni. Ez az, ami gazdaságilag kivitelezhetetlen, és akkor ez most az ön bizonyítványa.”

Összesen 161 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
korona
2013. november 26. 20:22
(bemásoltírás)---------------------------------------------------------------------- 1989 Csak a történelmi hűség kedvéért: Valamikor 1989-ben, amikor a Hankiss vezette új királyi tévé akkori 2. csatornáján volt egy Napzárta c. esti műsor (amit a köznyelv Cippzártának becézett főcíme miatt). Abban akkoriban nagyon izgalmasnak tűnő interjúk zajlottak napi rendszerességgel. (Ugye van még, aki élt akkor és emléxik is?) Mármost egyszer egy héten a kiváló és méltán népszerű Déri János (nyugosztalja őt az Örökkévaló!) saját kollégáival (mármint különféle helyeken működő újságírókkal) készített interjúkat. És egyszer Szénási Sándorral, aki ma is hallható. Egyenest nekiszögezte a kérdést egy pillanatban: - Mondd, te zsidó vagy? Emlékeim szerint Szénási gondolkodás nélkül rávágta: - Nem. Majd kb. 0,001 mp csend után: - De ha bántják a zsidókat, akkor igen. És hol volt még akkor Gyurcsány vagy Orbán a fenti szövegeivel?
korona
2013. november 26. 20:13
A bemásolt íráshoz azért hozzátenném, hogy az illető vasvillával hányta be ezeket, mint a szénát, válogatás bélkül, mert Matolcsy György, például tudtommal nem "az".
korona
2013. november 26. 20:08
(bemásoltírás)---------------------------------------------------------------------- BIZONYOS NEMZETISÉGŰ KORMÁNYTAGOK Gyöngyösi Márton (Jobbik) képviselő kérésére közreadjuk a magyar kormány zsidó tagjainak listáját: Orbán Viktor Semjén Zsolt Navracsics Tibor Lázár János Pintér Sándor Martonyi János Matolcsy György Balog Zoltán Németh Lászlóné Fazekas Sándor Hende Csaba Varga Mihály Tállai András Felkai László Kontrát Károly Győri Enikő Bába Iván Németh Zsolt Szatmáry Kristóf Nagy Róza Cséfalvay Zoltán Czomba Sándor Csizmadia Norbert Pleschinger Gyula Naszvadi György Kovács Zoltán Bíró Marcell Rétvári Bence Répássy Róbert Szabó Erika Simicskó István Jávor András Halász János Hoffmann Rózsa Soltész Miklós Szócska Miklós Szőcs Géza Hegmanné Nemes Sára Vízkelety Mariann Fónagy János Kovács Pál Molnár Ágnes Völner Pál Czerván György Farkas Imre Budai Gyula Illés Zoltán Kardeván Endre V. Németh Zsolt Fodor Lajos Vargha Tamás "Ahol zsidóznak, ott zsidó vagyok." --------------------------------mondta Orbán Viktor (vagy nem ő?)
elfelejtette
2013. november 26. 16:08
Ez a vita totál értelmetlen számok nélkül. A Róna féle javaslat, ami a felvett forintösszeg visszafizetését, és a jegybanki alapkamatot javasolja, annak utánaszámolt már valaki? Csak mert a jegybanki alapkamat elég magas volt elég sokáig, szóval ez a kamatfizetés rész kicsit sem elhanyagolható tényező.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!