Elszabadult egy fegyver az orosz katonai parádé után

2016. május 10. 21:46

Az oroszországi Győzelem Napjának katonai felvonulásai után rendre jön a bakiparádé. Tavaly lefulladt a legújabb fejlesztésű Armata tank, idén pedig arra jöttek rá Novoszibirszkben, hogy az elszabadult hajóágyúhoz nem is kell hajó.

2016. május 10. 21:46

Persze nem hajóágyút látnak a videókon, ez ugyanis egy 122 milliméteres tarack. És itt van ugyanez egy autó fedélzeti kamerájának szemszögéből:

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
h.kovacs
2016. május 11. 07:19
és ezek építenek nekünk atomerőművet ?
predator
2016. május 11. 06:48
Novoszibirszkben készült. Nem a vontatására szolgáló vonószem résznél akasztották fel a vonóhorogra,hanem a csövénél. Ha a vonószemnél akasztják fel,akkor a csöve hátrafelé néz,viszont úgy több helyet foglal és kevésbé szoros menetalakzatot tesz lehetővé. Akár a többi is elindulhatott volna így magától,mert elég éles volt a kanyar. A szoros alakzatra meg az általam olvasott hírek szerint azért van szükség mert (legalábbis Moszkvában) a gyorsasági motor tulajok egyik hobbija lett,hogy a katonai menetoszlopok járművei közt szlalomozgatnak, nyaktörő tempóval. Emiatt az alakzatot olyan szorosra próbálják venni,hogy még ők se férjenek el közte,ami azért nehéz mert ők kb. a legkisebb helyet is megtalálják,ahol aztán villámként átsuhannak legyen szó civil kocsisorról, vagy katonai kötelékről. Kivéve ha kicsit elmérik, mert akkor a vége kórház vagy temető. A fikázók figyelmét arra azért felhívnám,hogy ez a fegyver attól mert szerintem veszélyes módon lett felakasztva és elszabadult,attól még ugyanolyan eredményesen szét lehet lőni vele a választott célpontot,mint a nyugati megfelelőivel.
ciprióta
2016. május 11. 05:13
ujabb ékes jele a hagyományos orosz kétbalkezüségnek és alkoholmámoros nemtörödömségnek. Remélem az atomtöltetek nem képesek ilyen önálló cselekvésre faszfejek...DDDDDDDD
Paskai
2016. május 11. 00:51
Nincsen kenyér, nincsen só, ná Russijá, háráso.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!