Pogátsa: Új narratívát kell megfogalmaznunk

2016. december 05. 07:40

Pogátsa Zoltán közgazdász az Új Egyenlőség című társadalompolitikai online folyóirat kapcsán elmondja, szerinte mi is az egyenlőség.

2016. december 05. 07:40

Pogátsa Zoltán szerint a közösségnek hozzá kell segítenie a hátrányos helyzetűeket ahhoz, hogy egyenlő feltételekkel részt tudjanak venni a versenyben. A közgazdász szerint az Új Egyenlőség című online folyóirat feladata az lesz, hogy ezzel kapcsolatban új narratívát fogalmazzon meg.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cosmos
2016. december 06. 09:44
Vajon hamubasűlt?
tango47
2016. december 05. 18:21
Pogátsának volt néhány értelmes megnyilvánulása. Az utóbbi időkben ez változott. Ez a témafelvetés is így nem áll. A mai kor egyik komoly problémája, hogy elhitette az emberekkel a hülye szlogenjeivel ("Valósitsd meg önmagad!" stb.), hogy az élet az ő kiteljesedéséről szól, függetlenül a képességeitől. Emiatt ezrével járnak köztünk frusztrált emberek, akik egyszer csak koppantak egy nagyot. Ők azok, akik rájöttek, hogy egy kalap szart sem ér, ami a fejükben van. Én a fiatalokban is a legnagyobb hibának azt tartom, hogy belefektetett munka, tanulás nélkül kívánnának karriert építeni. Meggyőződésem, hogy aki rendelkezik kellő tehetséggel és ambícióval, az el is éri célját (tudnék példákat sorolni, amikor mély-szegény sorból küzdötte fel magát sok tehetséges ember). Ha át akarunk valakit segíteni az út túloldalára, ahhoz először is az kell, hogy át akarjon menni.
mucsay
2016. december 05. 16:55
"új narratívát kell megfogalmaznunk" ez szociologusbeszél arra, hogy új mesét kell kitalálnunk a kommunizmus és a liberalizmuss lejárta után, hogy a középosztály (magyarok) hagyja magát tovább fosztogatni a kulturális értelmiség (kitalálod kik)és a hátrányos helyzetűek (ez se túl nehéz)javára. ld még: "ezek ugyanazok".
Mich
2016. december 05. 14:12
"elmondja, szerinte mi is az egyenlőség"... na még egy libsibolsi megmondó ember...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!