Ilyen volt a Mesterségek Ünnepe New Yorkban

2017. október 06. 10:35

Háromezer ember fordult meg a Magyar Örökség Fesztivál három napja alatt a New York-i Magyar Házban és az utcafesztiválon.

2017. október 06. 10:35

A budapesti  Mesterségek Ünnepe mintájára a szeptember első hétvégéjén tartott rendezvény kiemelt fókusza a kézművesség volt. Hét mester nyújtott betekintést mesterségének titkába, és óránkénti folklórprogramban mutatták be a Kárpát-medence néphagyományát. Minden egyes bemutató utcai táncházzal végződött. A fesztiválra Bostontól Floridáig érkeztek látogatók, s a becslések szerint a vendégek legalább 40 százaléka amerikai volt. A fesztivál egyik támogatója a washingtoni Hungary Initiatives Foundation volt, ami a fent látható videót készítette a rendezvényről. A Mandinernek Nagy Ildikó főszervező értékelte a fesztivált.

Olvassa el ezt is: Több ezren fordultak meg a Mesterségek Ünnepén New Yorkban

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!