Urbi et orbi: rákos konfliktusok, párbeszéd, környezetvédelem

2021. december 25. 16:22

Rákként elhatalmasodó konfliktusról, párbeszédről és környezetvédelemről beszélt Ferenc pápa.

2021. december 25. 16:22
null

Ferenc pápa december 25-én délben osztott szokásos módon Urbi et orbi áldást. Mint azt írtuk, az egyházfő a párbeszéd és a környezetvédelem fontosságát hangsúlyozta.

Ferenc pápa kijelentette, a járvány nehéz próbára tette a társadalmi kapcsolattartást, és nemzetközi szinten is fennáll a veszély, hogy „az összetett válsághelyzetekben a rövidebb kitérőre esik a választás a párbeszéd hosszabb útja helyett, pedig az az egyedüli, mely megosztott és tartós megoldáshoz vezet.”    

Beszédében szokás szerint felsorolta a világ konfliktusok dúlta térségeit az első helyen a több mint tíz éve háború dúlta Szíriát említve. Ukrajnában is párbeszédet szorgalmazott a „rákként elhatalmaskodó konfliktussal” szemben. Humanitárius támaszt sürgetett a menekülteknek, védelmet az erőszak áldozataivá váló nőknek és gyermekeknek, valamint olyan környezetvédelmi politikát, amely a jövő generációk számára élhető Földet biztosít.

(Kép: Vatikánváros, 2021. december 25.
 Ferenc pápa misét pontifikál a vatikáni
Szent Péter-bazilikában karácsony szentestéjén,
2021. december 24-én.
MTI/AP/Alessandra Tarantino)

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Benedek Zsolt
2021. december 25. 21:57
KEDVES FERENC PÁPA! EZT GONDOLTAM NEKED KARÁCSONYRA: https://www.blikk.hu/aktualis/vilag-titkai/elon-musk-neuralink-chip/vvqh5cn https://www.youtube.com/watch?v=XSeZDkRvuk8 https://www.youtube.com/watch?v=f8n05sFZRZs
Tapeino
2021. december 25. 17:25
Feltenném a kérdést: Katolikus ez az ember?
mokány
2021. december 25. 17:07
Jézus szavai az Evangéliumból : Keressétek Isten országát , és mindenek megadatnak nektek . Ne agodalmaskodjatok , mint a pogányok .
Hasadt Tölgy
2021. december 25. 16:35
A párbeszéd azzal kezdődik, hogy meghallgatjuk a másik embert. Afrikát meghallgatni nem azt jelenti, hogy gumicsónakokon átköltöztetjük őket Európába.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!